Az RTL-nél a 2023 a bevételek növekedése mellett a hosszú távú befektetésekről szólt.

Az RTL Magyarország teljes konszolidált árbevétele a 2023-as pénzügyi évben 125 millió euró volt a TV hirdetési, terjesztési és streaming-bevételek sikeres bővítésének köszönhetően. A vállalatcsoport kamatok és adózás előtti eredménye (EBITA) 6 millió euró volt, a fejlesztésekbe történő jelentős beruházások és a megnövekedett gyártási költségek mellett – olvasható az RTL közleményében.

A médiavállalat az RTL Group hosszútávú üzleti stratégiája mentén 2023-ban jelentős befektetéseket eszközölt mind lineáris, mind digitális területeken: 2023 nyarán megszerezte az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogait a következő három szezonra, tavaly év végén elindított négy új második generációs csatornát, 2024 nyarán pedig új irodaépületbe költözik a médiavállalat nagy része.

A 2023-as pénzügyi évben az RTL Magyarország részét képező Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) 53,9 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhetett el, ami jelentős növekedés a 2022-es 47,2 milliárdos árbevételhez képest. Az M-RTL Zrt. adózás utáni eredménye, összhangban az előzetes tervekkel, közel 325 milliós veszteséget mutat.

Az előttünk álló két-három évben olyan platformok kiépítésébe fektetünk be jelentős mértékben, amelyek jövőállóbbak, mint a régi, hagyományos, szabadon fogható műsorszolgáltatói modell. Világos számunkra, hogy ez a folyamat érinteni fogja az RTL Magyarország pénzügyi eredményeit. Az RTL Groupnak hosszútávú befektetési stratégiája van, és ezért vagyunk nagyon magabiztosak, hogy az RTL Magyarországgal közösen képesek leszünk a nem lineáris jövőbe is együtt továbblépni

– mondta Elmar Heggen, az RTL Group COO-ja és vezérigazgató-helyettese.

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a hosszútávú versenyképességről beszélt:

Az RTL Magyarország ma az egyetlen olyan médiavállalat a magyar piacon, amely ennyire komplex portfólióval és szolgáltatással rendelkezik, ilyen sok felületen kínál tartalmat a fogyasztóknak és amelyik ilyen volumenű beruházásokra képes. Ez az építkezés a kulcsa a hosszútávú versenyképességünknek.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Thanasis Zovoilis / Getty Images)

Címkék