A TikTok felhasználók kis része felelős valójában a platform legtöbb tartalmáért a Pew Research legújabb kutatása szerint.

Az USA-ban a TikTok felnőtt felhasználóinak legaktívabb 25 százaléka felelős a platform nyilvános tartalmainak 98 százalékáért – állapította meg a Pew Research Center a MarketingBrew cikke szerint. A kutatás aktívnak számított minden olyan felhasználót, aki legalább hét nyilvános videót már közzé tett. 

A Pew Research korábban ugyanezt a tendenciát vélte felfedezni az X-en, ahol 2021-ben a felhasználók legaktívabb 20 százaléka volt felelős az összes tweet 97 százalékáért. A Pew jelenlegi kutatásához 2745 TikTok-felhasználót kérdezett meg.

Figyelemre méltó, hogy nincsenek jelentős különbségek az oldalon posztoló felhasználók nemi, politikai hovatartozás vagy iskolai végzettségre vonatkozó arányában

– állapította meg a jelentés.

A TikTok amerikai növekedése eddig robbanásszerű volt: tavaly a vállalat 150 millió amerikai felhasználóval jegyzett a platformon. Emellett tudható, hogy a TikTok nagy összegeket fektet az amerikai e-kereskedelmi üzletágába, azonban ezek vegyes eredményeket hoznak.

Más is kiderült még a felméréstől

A kutatás továbbá, olyan eredményeket közölt, mely szerint a 18 és 34 év közötti amerikai felnőttek 56 százaléka használja a TikTokot, de csak 52 százalékuk töltött fel valaha videót. A felhasználók több mint kétharmada még soha nem adott hozzá semmilyen információt a TikTok biojához. Az átlagos amerikai felnőtt felhasználó pedig 154 fiókot követ a platformon, de mindössze 36 követője van.

A jelenlegi felmérések azért is lényegesek, mivel a TikTok az elmúlt időszakban célkeresztbe került. Február közepén például az Európai Unió hivatalos vizsgálatot indított a TikTok ellen, a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) esetleges megsértése miatt. A nyomozás olyan területeket vizsgál, mint a kiskorúak védelme, a reklámok átláthatósága, a káros tartalmak kockázatainak kezelése, valamint az adatokhoz való hozzáférés kezelése. Ezek mellett azt is vizsgálják, hogy az algoritmusok függőséget okoznak-e a felhasználókra nézve.

(Borítókép: David  Espejo / Getty Images)

Címkék