A TikTok eddig a rövid formátumú videók jól ismert közösségi platformja volt, azonban most ez megváltozhat, mely csapást mérhet az amerikai videómegosztó webhelyre is, a YouTube-ra. A kínai székhelyű platform ugyanis teszteli a felhasználók számára a 60 perces videók feltöltésének lehetőségét.

A TikTok-on kezdetben maximum 15 másodperces tartalmakat lehetett közzétenni, aztán fokozatosan engedtek az időkorláton, ami jelenleg 3 perc. A hirtelen nagy népszerűségnek örvendő gyors videó formátumot eközben más konkurens oldalak is igyekeztek lemásolni, így jött létre az Instagram Reels és a YouTube Shorts is.

A ByteDance tulajdonában álló  TikTok most teszteli, mi történik akkor a platform eléréseivel, ha engedélyezi a felhasználók számára az akár 60 perces videók feltöltését is. A közösségi platform elmondása szerint bár az alkotóknak lehetőségük van, hogy több videót össze tudjanak kötni, azzal, hogy felhívják a felhasználók figyelmét egy videósorozatra, azonban  az időlimit fennállása  gyakori kritika a tartalomgyártók részéről. A megnövelt időkorlát célja, hogy az alkotóknak lehetőséget nyújtsanak a kísérletezésre – közölte a platform.

Bár valószínűleg nem mindenki szeretne egy órás videókat nézni TikTok-on, a vállalat igyekszik javítani a hosszabb tartalmakat kedvelő felhasználók nézési élményén. A vállalat például tavaly bevezetett egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a videókban gyostempóban lehessen előre tekerni.

Természetesen az újítás esetleges bevezetésével a TikTok ringbe szállna a YouTube-tal: a lépéssel a vállalat valószínűleg azt reméli, hogy azok az alkotók, akik általában a YouTube-on teszik közzé tartalmaikat, a hosszabb videók lehetőségével átpártolnak hozzájuk. A hatvan perces újítást egyelőre a felhasználók egy korlátozott csoportja érheti el bizonyos kiválasztott piacokon, ráadásul a közösségi platformnak egyelőre nincsenek konkrét tervei a funkció széles körű bevezetésére.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Forrás: techcrunch)

(Borítókép:  Artur Debat / Getty Images )

Címkék