Az OpenAI eszköze, amely szöveges instrukció alapján képes akár egyperces videót készíteni, most a művészek kezébe került. A videó generáló program részletes jelenetekkel, összetett kameramozgással és élethű karakterekkel alkotta meg a Shy Kids produkciós iroda filmjét, amely az első azok között, amit a Sora készített.

Művészek, tervezők és filmkészítők egy kiválasztott csoportja már néhány hónapja játszhatott az OpenAI új Sora nevű eszközével, amely instrukciók alapján akár egy perces videót is képes megalkotni. Március végén az OpenAI megosztott néhány alkotást is, többek között az Air head című kisfilmet, amelyet a sokoldalú művészekből álló Shy Kids nevű produkciós cég készített, azon belül Walter Woodman, Patrick Cederberg és Sidney Leeder.

A videó generáló program ijesztő részletességgel, összetett kameramozgással és élethű karakterekkel alkotta meg a Shy Kids kisfilmjét, azonban az alkotókat nem ez izgatta a leginkább.

Bármennyire is nagyszerű a Sora a valóságosnak tűnő dolgok létrehozásában, minket az izgat, hogy olyan dolgokat is képes létrehozni, amelyek teljesen szürreálisak

– mondta a Shy Kids a Sora a rövidfilmet kísérő nyilatkozatában.

A szürreális szó találóan jellemzi a kisfilmet, ugyanis a főszereplő egy olyan fickó, akinek a feje egy sárga lufi. A „ballonfejű” srác a majdnem másfél perces AI kisfilmben részletezi a rendellenességével járó nehézségeket és örömöket. Az anatómiai eltérés ellenére a főszereplő igyekszik átlagos életet élni, azonban ez legtöbbször nem jön össze neki: ugyanis olyan problémákkal kell megküzdenie a mindennapokban, minthogy a szél el akarja fújni a fejét vagy a virágárusnál a kaktusz részlegen majdnem kilyukad.

Az új generatív mesterséges intelligencia eszköz, a Sora még nem érhető el termékként. Az OpenAI szerint jelenleg az eszköz képességeinek, korlátainak és kockázatainak felmérésén dolgozik. Ebben segít többek között a Shy Kids és más korai tesztelők, köztük az OpenAI első rezidens művésze, Alexander Reben.

Bár sok fejlesztésre van szükségünk a Során, már most bepillantást nyerünk abba, hogy a modell hogyan segítheti a kreatívokat az ötletek megvalósításában

– mondta a vállalat.

Az OpenAI azonban azt nem árulta el, hogy pontosan hány képzőművész, tervező, kreatív rendező és filmes teszteli a Sorát, illetve azt sem, hogy milyen paramétereket határoztak meg a kisfilmek elkészítéséhez.

(Forrás: Forbes)

(Borítókép: WIN-Initiative/Neleman / Getty Images)

Címkék