A német sportszergyártó vállalat bemutatta csapatfelszereléseit a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra.

Az idei párizsi játékokon az Adidas kilenc olimpiai és hat paralimpiai nemzetet öltöztet – ezek között van Magyarország is. A márka április közepén leplezte le Párizsban a 2024-es olimpiai és paralimpiai csapatfelszereléseket. Az április közepén megtartott rendezvényen a Magyar Olimpiai Csapatot Érdi Mária világbajnok vitorlázó, Koch Máté világbajnok vívó, Manhercz Krisztián világbajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó és Pigniczki Fanni világbajnoki bronzérmes ritmikus gimnasztikázó képviselte – olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság oldalán.

A márka százéves tapasztalatával alkotta meg a magyar sportolók öltözékét, a termékcsaládot univerzális elvek alapján hozták létre. Az Adidas a fogyatékkal élő paralimpikonok és az ép olimpikonok számára is kényelmes viseletet készített, hogy sportolók a legjobb teljesítményt nyújthassák a 2024-es párizsi játékokon.

Így néznek is a felszerelések

A csapatöltözékek az egyes nemzetek egyedi megkülönböztető jegyeinek és megjelenésének megújult képében egyesítik a játékosokat. A magyar csapat tagjainak öltözékében a magyar zászló három alapszíne átszövi a készletet. Az erőteljes mentazöld átfut a viridián, illetve a fehér és az élénk piros árnyalaton. A színek vegyülésével a teljes megjelenés és az országspecifikus felirat a sportolókban a sport iránti szenvedélyt igyekszik életre kelteni.

Jacqueline King, az adidas sportokért felelős tervezési igazgatója elmondta:

Meggyőződésünk, hogy nincs nagyobb bizonyítéka annak, hogy mit jelent sportolóknak tervezni, mint egy olyan verseny, amely a sport széles skáláját és sokszínűségét mutatja be. Amellett, hogy a sportolót támogatjuk abban, hogy a legnagyobb nyomás alatt is a legjobb teljesítményt nyújtsa, ezek a kollekciók arra törekszenek, hogy a sportolók a nemzetük által inspirált dizájnon keresztül kapcsolódjanak a hazájukhoz. Ezek az elemek egy egyszerűségre törekvő, ezáltal elegáns, modern kollekciót eredményező felszerelésben fúzionálnak.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Magyar Olimpiai Bizottság / SOPA Images / Getty Images)

Címkék