Számos új funkciót kap a népszerű amerikai közösségi oldal stories funkciója. A hangulatot kifejező zeneszámok is nagyobb teret fognak kapni az újításokkal.

Több új funkciót kap az Instagram stories funkciója: az egyik a „reveal” névre hallgat, mely egy rejtett történet, amit a felhasználók csak akkor láthatnak, ha az elhomályosított „sztorinál” rámennek a privát üzenet küldésére, majd valóban küldenek valamit.

Az említett újdonságot úgy lehet létrehozni, akár az egyszerű történet funkciót, csupán „reveal” opciót kell mellé kiválasztani. A posztolás előtt még egy szöveget is meg kell adni, hogy mit tartalmaz a titkosított történet. Lényeges kiemelni, hogy a készítőnek nem kell minden beérkező üzenetet jóváhagynia, az üzenet küldésével a követők egyből nézhetik a rejtett sztorit – szúrta ki az újítást aHVG.

A zene is egyre nagyobb teret kap a platformon

„Add Yours Music” névvel egy új matrica is bevezetésre került. A felhasználók ezzel a lehetőséggel megoszthatnak egy dalt a követőikkel, hogy ezzel is arra ösztönözzenek másokat, hogy ők is egy zeneszámon keresztül fejezzék ki a hangulatukat.

A POLAROID RENESZÁNSZA

Az említettek mellett új keretek is érkeznek, melyek segítségével a képeket virtuálisan, hangulatos polaroid fotókká lehet alakítani. A rejtett történetekhez hasonlóan ennél is elhomályosítva jelennek meg a képek. A fotó megtekintéséhez csupán meg kell rázni telefont, hogy feloldódjon a titkosítás. Ha egy felhasználó nem szeretne ezzel játszani, akkor egy egyszerű gombot is megnyomhat a kép megtekintéséhez.

Végül arra is lehetőség nyílik, hogy egy adott képről vagy videóról a felhasználó kiválasszon egy részt és matricaként használja fel. Az Instagram már elkezdte a frissítések bevezetését, hamarosan mindenki felfedezheti az újdonságokat.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Mauricio Santana / Getty Images )

Címkék