A YouTube folytatja évek óta tartó stratégiáját: a videómegosztó felületén még több reklám lesz, ezúttal az ajánlott videók helyén.

A kaliforniai székhelyű videómegosztó évek óta egyre több hirdetéssel bombázza a felhasználókat, hogy átterelje őket a fizetős YouTube Premium szolgáltatásra. Ennek érdekében 2023-ban elkezdte tesztelni a reklámblokkolót alkalmazó felhasználók korlátozását is, tehát egyre nehezebb alternatív megoldásokat találni a reklámok kikerülésére.

A platform erőszakos reklámstratégiája ismét szintet lép: a YouTube a felületén egy új részre fog hirdetéseket helyezni. A nézett videó megállítása közben, ahol eddig ajánlott tartalmak ugrottak fel, ott ezentúl reklámok lesznek  – olvasható a 24.hu cikkében.

A Google anyacége, az Alphabet első negyedéves pénzügyi beszámolójában Philipp Schindler, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta, a tesztidőszak pozitív eredményeket hozott, és a hirdetők nagy érdeklődéssel követték nyomon a változtatást.

Az elhelyezett hirdetések először az okostévén fognak megjelenni, ám a bevezetés időpontja egyelőre ismeretlen. Azt kérdéses, hogy az említett hirdetéstípus, milyen hosszú lesz, illetve át lehet-e majd ugrani. Az is bizonytalan, hogy a Google bevezeti-e a változtatást a YouTube mobilalkalmazásban.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Twenty47studio / Getty Images)

Címkék