Az elmúlt év minden nézettségi adatának ismeretében hivatalos, hogy minden korosztályban a Sport TV portfóliója (Sport1 és Sport2) volt a legnézettebb a kereskedelmi sportcsatornák között.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2023-ban minden korosztályban a Sport TV portfóliója volt a legnézettebb kereskedelmi sport portfólió Magyarországon. A kereskedelmi sportcsatornák versenyében pedig a Sport1 végzett az első helyen ugyanebben a versengésben – derül ki a csatornákat tulajdonló AMC Networks International közleményéből.

Az év legnézettebb közvetítéssorozata a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője volt, ahol a két magyar csapat érintettsége miatt nem meglepő, hogy mind a négy találkozó magas nézettséget ért el. A 2023-24-es szezonban a kézilabda Bajnokok Ligája történetében először fordul elő, hogy öt magyar csapat (DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, OTP-Bank-Pick Szeged, Telekom Veszprém) is főtáblás. A 2023-as év tehát rekordszámú, összesen 75 magyar érdekeltségű kézilabda BL-meccset tartogatott, emellett további 51 alkalommal szurkolhattunk hazai csapatainknak a nemzetközi kupákban (EL vagy EC).

A Sport TV közvetítette a legtöbb Bajnokok Ligája-találkozót 2023-ban; 147-szer kézilabda, 102-szer labdarúgás és 17-szer jégkorong európai csúcssorozatra kapcsolhattak a nézők. Ez összesen 266 BL-meccset jelentett az évben. (A labdarúgó BL 2024-es reformja után a következő szezontól a csatornák még magasabb számra számítanak.)

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a darts felépítése volt Magyarországon, a sportág népszerűségét a 2024-es vb-döntő rekordnézettsége bizonyítja. Évről évre nő az érdeklődés az esemény iránt, az ünnepi időszakban minden sportrajongó számára majdhogynem kötelező esemény lett a vb, ráadásul egyre többen követik a PDC további, egész évben zajló rangos eseményeit.

A nézettséghez a sportjogok és a portfólió mellett a megfelelő programstruktúra is jelentősen hozzájárul. Szinte minden napra jut valami sportesemény, így mindenki megtalálja saját kedvenceit a megszokott napokon és műsorsávokban. Hétköznap kedden és szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája, szerdán és csütörtökön pedig a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hoz kiemelkedő nézettséget hétről hétre, míg hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligája és Európa-liga, illetve a Serie A határozza meg a programstruktúrát.

A darts esetében a tökéletes időpontban és eszeveszett körítéssel rendezett világbajnokság a legnézettebb esemény, de a hosszabb és rövidebb tornák egész évben, illetve a tavasszal minden csütörtökön jelentkező Premier League is kiváló eredményeket hoz. Mindezeken felül több olyan értékes és nemzetközi szinten is rangosnak számító esemény is látható a Sport TV-n, mint az egyre több európai időpontban zajló meccset kínáló NBA összecsapásai, a legnagyobb UFC-gálák, vagy az Olasz Kupa és Szuperkupa, a Spanyol Kupa és a Német Kupa legfontosabb derbijei.

(Borítókép:  Westend61 / Getty Images)

Címkék