David Beckham márkanagyköveti szerződést kötött az Aliexpressel. A sztárnak az utóbbi időben ez már a harmadik reklámpartnersége, miután a Hugo Boss-szal és a Shark Ninjával is megállapodást kötött.

Az egykori válogatott labdarúgó, David Beckham a foci karrierje után a brandek és reklámozás világában jár az élen: most éppen a kínai webshopot működtető Alibaba cég szerződtette globális márkanagykövetként a 2024-es UEFA idejére.

Értesülések szerint az egyéves partnerség az e-kereskedelmi óriáscég eddigi legdrágább megbízása. A kampánnyal Beckham az AliExpress-szel együttműködve támogatja majd a labdarúgó-torna promóciós tevékenységét. A vég közleménye szerint az egykori labdarúgó többek között a játékok idején érvényes engedményeket, nyereményjátékokat fogja reklámozni a Score More kampány részeként.

Az AliExpress még márciusban írta alá a szerződést, az Euro 2024 kampány keretén belül az e-kereskedelmi platform több millió euró értékű kupont, valamint ingyenjegyeket oszt majd szét a mérkőzéseken.

Azt, hogy Beckham mekkora összeget fog keresni az üzleten még nem hozták nyilvánosságra. Az azonban biztos, hogy nem megy rosszul a szekér a 49 éves sztárnak, ugyanis az utóbbi hetekben ez már a harmadik reklámpartnersége, miután a Hugo Boss-szal és a Shark Ninjával is megállapodást kötött.

Az AliExpress kereskedelmi igazgatója, Gary Topp a Beckhammel való partnerséggel kapcsolatban elmondta, hogy a híresség „egy globális sport- és életstílus-ikon”, aki segíteni fog az AliExpress felhasználóinak, hogy közelebb kerüljenek az akcióhoz a torna során.

A Beckhammel való szerződés egyébként alig néhány hónappal azután született, hogy az Európai Bizottság hivatalos vizsgálatot indított az AliExpress ellen: azt vizsgálják, hogy a platform kellő lépéseket tesz-e az illegális és káros áruk visszaszorítása érdekében.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Forrás: Marketing Beat)

(Kép Forrása: Jose Perez/Bauer-Griffin / Getty Images)

Címkék