A mese most valósággá vált: az Airbnb egy új kampány részeként felépítette a Pixar ikonikus meséjének házát, melyben az igazi kalandorok ingyen eltölthetnek egy éjszakát.

Ki ne álmodozott volna arról – miután megnézte a Fel (Up) című animációs filmet –, hogy egy színes léggömbök repítette házban éldegéljen? A gondolat eddig gyermeki ábrándnak tűnhetett, azonban az Airbnb most az új kampánya részeként megépítette a Pixar nyugdíjas lufiárusának házát.

Az amerikai vállalat az új-mexikói Abiquiuban építette fel a 2009-ben bemutatott animációsfilm híres házát, – amelyhez több mint nyolcezer léggömb van rögzítve –, hogy ezzel ünnepelje a Fel 15. évfordulóját. A cég ennek örömére, arra is lehetőséget kínál, hogy a vendégek bizonyos időpontokban megszálljanak az építményben, ráadásul ingyen.

A meseházikó június 22. és július 8. között várja vendégeit egy-egy éjszakára. Ám Carl Fredricksen különleges otthona nem fogad be bárkit: a szálláskérőknek egy inspiráló levélben kell megfogalmazniuk, hogy miért szeretnének eltölteni egy éjszakát a házban, illetve azt, hogy milyen kötődésük van az ikonikus meséhez. A foglalási kérelmek május 13-án, csendes-óceáni idő szerint 23:59-kor zárulnak le.

Az Airbnb vendégváró posztja egyébként Carl Fredricksen nevében van megfogalmazva, aki igazi felfedezőket keres otthonába. Az is a vendégek feladatai közé tartozik, hogy vállaljanak kisebb feladatokat, például a mesében is fontos szerepet játszó kalandkönyv írását. Az elengedhetetlen programok közé tartozik emellett a piknikezés a pázsiton és a csillagnézés, melyekért cserébe (a meséből ismert cserkészfiúra emlékezve) kitűzőket kaphatnak.

A léggömbös házikó egyébként egyike az Airbnb 2024-es nyári kampányának, melynek részeként olyan helyeken lehet eltölteni egy-egy estét, mint az olaszországi Ferrari Múzeum vagy a párizsi Musée d'Orsay óra szobája.

Ahogy az élet egyre inkább digitálissá válik, arra összpontosítunk, hogy még több varázslatot vigyünk be a való világba. Az Icons segítségével a legkülönlegesebb élményeket hoztuk létre a Földön.

– mondta Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója az ajánlatokat ismertető nyilatkozatában.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Forrás: Time)

(Borítókép:  Europa Press News / Getty Images )

Címkék