Az utóbbi időben minden videómegosztást lehetővé tévő platformon tarolnak a reakcióvideók. A felhasználók többsége aktívan keresi ezt a tartalomtípust – különösen a Z-generáció néz egyre kevesebb eredeti kontentet. Mi az oka ennek és hogyan fordíthatják ezt a brandek a hasznukra? Ezekre keressük a választ.

A reakcióvideók létezése egyáltalán nem újdonság. A YouTube-on már több mint 10 évvel ezelőttről is találunk ilyen jellegű tartalmakat – igaz, akkor még a megosztott képernyős megoldáshoz képest egészen kezdetleges formátumban készültek ezek a videók. Főként a már létező fandomok berkein belül hódítottak: a userek mozifilmek, videójátékok, sorozatok előzeteseire adott reakcióikat vették fel. Az idő múlásával azonban eljutottunk oda, hogy bárki bármilyen tartalomra készít reakcióvideót, és sok esetben a felhasználók nem is találkoznak az eredeti kontenttel, csak a reakciós verzióval.

A reakcióvideók pszichológiája

Nem véletlen, hogy a felhasználók kifejezetten keresik a reakcióvideókat. Az ilyen tartalmak ugyanis egyszerre több fronton mozdítják be a nézőket, mélyebb érdeklődést, empátiát és kötődést kialakítva a látottakkal.

Kutatásokból kiderült, hogy manapság egy videós tartalom esetében a készítőnek négy másodperce áll a rendelkezésére, hogy megragadja a néző figyelmét. Erre pedig akkor van a legnagyobb esély, ha sikerül a felhasználóból érzelmi reakciót kiváltani. Ez a tartalomtípus tökéletesen alkalmas e célra, hiszen akár egyetértenek a látottakkal, akár nem, a reakcióvideók lehetőséget adnak, hogy a userek egy közös élmény részeivé válva együtt nevessenek, sírjanak vagy épp felháborodjanak a készítővel.

Az érzelmi kapcsolódás mellett tehát a közösségi élmény is erőteljes. Sok tartalomgyártó ugyanis a teljes brandjét a reakcióvideókra építi. Erre jó példa a New Yorkban tevékenykedő mesterfodrász, Brad Mondo, aki minden közösségi média platformra készít reakcióvideókat. Ezekben főként házi sufnituninggal készült frizurákra reagál – és természetesen a videókban ajánlja is a saját termékeit, amelyek az otthoni fodrászathoz ígérnek tökéletes eredményt. Mondo rajongói aktívan keresik ezeket a tartalmakat – sőt, sokan már eleve úgy töltik fel az eredeti DIY videójukat, hogy megszólítják benne a fodrászt, remélve, hogy egy reakcióvideóban viszont láthatják majd magukat.

A reakcióvideók a szórakoztatás mellett gyakran informatívak is. Ahogy korábbi interjúnkban Bendl Mátyás, a POME alapító-ügyvezetője is elmondta, az olyan edukatív tartalmak, amelyek kapcsán a felhasználó azt érzi, hogy valami pluszt, valami értelmeset kap, remek eszközei a figyelem megragadásának. A TikTokon például számos olyan orvost találunk, akik reakcióvideók segítségével informálják a nézőket olyan fontos témákban, mint a különböző betegségek időben történő felismerése, a helyes táplálkozás vagy akár a túlzott plasztikai beavatkozások esetleges negatív következményei. Ezek segítségével a szakemberek saját presztízsüket növelik, és elérik, hogy probléma esetén a követők hozzájuk forduljanak segítségért.

Akik már tökélyre fejlesztették a stílust

A reakcióvideók alkalmazása nemcsak a személyes brand építésében és erősítésében segít. Megfelelően kiválasztva az egyedi hangot és megoldást, a nagyvállalatok is profitálhatnak a formátumból.

A Ryanair közösségi média aktivitásai nem véletlenül örvendnek ekkora népszerűségnek. A social kommunikáció középpontjában ugyanis egy arccal felruházott Ryanair-gép áll, aki humoros-szarkasztikus-laza stílusban reagál a légitársasággal kapcsolatos felvetésekre. A vállalat okosan alkalmazza a tartalomtípust például a kritikák kezelésére, amivel remekül erősítik a márka iránti bizalmat.

Khaby Lame a reakcióvideók által vált ismertté a közösségi médiában. Egyszerű, de nagyszerű tartalmaival pillanatok alatt milliós követőtáborra tett szert, népszerűségére pedig meglepő módon egy prémium brand, a Hugo Boss figyelt fel először. Lame 2022 óta a márka nagykövete, de multiplatformos jelenlétének köszönhetően a Metával is volt kollaborációja.

Végtelen lehetőségek tárháza

A különböző márkák számos módon kiaknázhatják a reakcióvideókban rejlő lehetőségeket. Elindulhatnak az influenszermarketing irányába, és felkérhetnek népszerű tartalomgyártókat, reagáljanak a brand saját tartalmaira – vagy éppen fordítva, a márka készíthet reakciót egy influenszer videójára. A tartalomtípus egy specifikus verziója, a kihívások indítása is remek eszköze lehet a közösségi média kampányoknak. A brandek challenge felhívásaira készült videókra a márka reagálhat, növelve ezzel az interakciót és az elköteleződést.

Címkék