Az Indamedia kiadóvállalat és az Economx gazdasági hírportál közös konferenciát szervez 2024. május 30-án csütörtökön, amit Nagy Márton miniszter, a magyar gazdaság karmestere nyit meg.

Növekedés és egyensúly – ez a két szó jellemzi idén a gazdasági folyamatokat. Vajon sikerül-e Magyarországnak kijönni az egymást érő sorozatos válságokból úgy, hogy közben a költségvetési kiadásokat is féken tartsa? A Macronomx Meetupon az üzleti élet igazi szakértői ilyen kérdésekre keresik a választ május 30-án, a Müpában 9 és 17 óra között.

Az Indamedia és az Economx konferenciáján, – melyet Nagy Márton miniszter, a magyar gazdaság karmestere nyit meg – többek között dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója ad prognózisokkal, előremutató stratégiákkal átfogó képet a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről, illetve jövőbeni kilátásairól.

Az esemény nyitásaként Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter Növekedés és egyensúly - Nem csak Budapestből áll az ország! címmel fog előadást tartani az érdeklődőknek. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pedig Növekedés és egyensúly – beruházások és fogyasztás? témakörben beszél majd.

Az egyszemélyes előadások mellett kerekasztal-beszélgetésekkel is találkozhatnak a résztvevők: Mit látnak a szakértők? Növekedést vagy egyensúlyt? címmel Pogátsa Zoltán, közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője, Pásztor Szabolcs, kutatási igazgató, Isépy Tamás, makrogazdasági üzletágvezető és Kónya István, a Corvinus Doktori Iskolák vezetője fognak vitázni. Pogátsa Zoltán emellett a monetáris politikában rejlő lehetőségekről és az ezzel kapcsolatos mozgástérről is beszélget Benk Szilárddal, a Közgazdasági Intézet helyettes vezetőjével.

Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt elnöke és tulajdonosa, illetve az esemény egyik résztvevője a Mokka vendégeként elmondta, hogy

Szerintem mindenki arra a sok százmillió forintos kérdésre keresi a választ, hogy mikor lesz Magyarországon és milyen körülmények között újra gazdasági növekedés. A Macronomx Meetup egy olyan fórum, ahol a kormányzatnak a szereplői és a gazdaságnak a résztvevői közösen megvitatják, hogy hogyan lehet elérni a gazdasági növekedést, úgy, hogy eközben a költségvetési növekedést is féken lehessen tartani.

A konferencián többek között előad még az MBH Bank vezérigazgató-helyettese, Szabó Levente vállalatfinanszírozás, mint a növekedés motorja témakörben, valamint Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke is felszólal. A szakember előadásában arról fog értekezni, hogy a jegybank hogyan segítheti a válságból való kilábalást. Versenyképességről és beruházásélénkítésről pedig Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök-vezérigazgatója fog előadást tartani.

Az Economx gazdasági hírportál a napi online jelenléten kívül az offline térben is rendszeresen jelen van. Lehetőséget biztosítva a személyes találkozásokra, legutóbb a Business Talks 2024 konferencián hívta meg a gazdasági élet fontos képviselőit, hogy a résztvevők érdekes és informatív beszélgetéseken és előadásokon keresztül naprakész tippeket kapjanak.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Forrás: Inda Events)

(Borítókép: Inda Events)

Címkék