A felhasználók térképen keresztül követhetik nyomon a barátaikat az Instagram hamarosan elérhető funkcióján keresztül.

A közösségi média platform az Instagram-felhasználók számára nemsokára elérhetővé tesz egy olyan funkciót, amellyel egy térképen keresztül, valós időben lehet követni a barátok tartózkodási helyét. A Metához tartozó közösségi oldal Friend Map néven teszteli az új funkcióját.

A helymeghatározós funkció érkezését a Meta szóvivője március 4-én erősítette meg a TechCrunch nevű portálnak. Az újítást jelenleg még csak belsőleg tesztelik, így a Friend Map-nek egyelőre nincs magyar megfelelője. Azt azonban már lehet tudni, hogy a funkció használata választható lesz a felhasználók számára. A térkép használatakor a felhasználók kis üzeneteket, jegyzeteket is hagyhatnak. Az Instagram védelmi funkcióval is ellátja majd a Friend Map-et, ugyanis a helyadatok a végpontok között titkosítással lesznek lefedve, ezáltal az illetéktelenek nem juthatnak hozzá automatikusan egy adott személy tartózkodási helyéhez.

Az újítás nagyon hasonló lesz a Snapchat-féle Snap Maphez, amivel szintén követni lehet, hogy merre járnak a felhasználók. Nem ez az első alkalom, hogy a közösségi platform a Snapchat-től másol le egy népszerű funkciót, ugyanis 2016-ban klónozta az alkalmazás alapvető Stories funkcióját is.

A Friend Map pontos érkezési dátuma egyelőre még nem ismert, azonban a fejlesztések bejelentése alapján, valószínűleg nem kell sokat várni arra, hogy a felhasználók élvezhessék a legújabb helymeghatározós „haver térképet″.

(Forrás: Index)

(Borítókép: SOPA Images / Getty Images)

Címkék