A Spotify egy olyan előfizetési lehetőséggel rukkolt elő, amely 15 órányi hallgatási időt kínál hangoskönyvekre havi 10 dollárért. De nem ez az egyetlen újdonság a Spotify háza táján.

Az újdonsült Spotify-előfizetési modell, az úgynevezett Audiobooks Access Tier 15 órányi hallgatási időt nyújt a felhasználóknak havi 10 dollárért. A csomag részeként több mint 200 ezer hangoskönyv közül lehet válogatni. Az újdonságot egyelőre csak az amerikai piacon vezették be, de hamarosan hazánkba is megérkezik.

Az új csomaggal összefüggésben érdemes megjegyezni, hogy a havi 11 dollárba kerülő Spotify Premium szintén 15 órányi hangoskönyv-hallgatási időt nyújt, emellé pedig más előnyöket is lehet élvezni. A hallgatási idő körülbelül két hangoskönyvet merít ki, a fel nem használt hallgatási idő pedig átvihető a következő hónapra. Az említettekkel szemben az ellenlábas Audible havi 15 dollár ellenében csupán egy hangoskönyvet enged meghallgatni a felhasználóinak, azonban a hallgatási órákat nem érinti a korlátozás – olvasható Economx oldalán.

A Spotify korábban egy másik előfizetési csomagot is bejelentett, ami a „Hi-Fi″ névre hallgat. Ez némivel drágább ugyan, de a korábbinál prémiumabb minőségű zenét kínál a felhasználóknak. A Hi-Fi csomagot eredetileg 2021-ben vezették volna be, de végül ezt elnapolták, azonban a várakozások szerint idén mégis elindítják.

A Spotify nem áll meg az újítások terén

Spotify elérhetővé tett egy olyan újdonságot is, ami a Song Psychic névre hallgat. Ez lehetővé teszi a zenerajongók számára azt a rendkívüli élményt, hogy világszerte kapcsolatba lépjenek – dalokon keresztül – (pop)sztárokkal, akkor amikor útmutatásra vagy szimplán egy kellemes dallamra van szükségük – közölte a Famous campaigns. A felhasználók kérdéseket tehetnek fel a Song Psychic-nek, amely akár olyan dilemmákat is érinthet mint hogy „tetszem-e a plátói szerelmemnek?″, egészen az olyan mindennapi bizonytalanságokig, mint hogy „mit egyek ebédre?″. A kérdések feltevése után a Song Psychic által nyújtott személyre szabott zeneszám feltárja a választ a felhasználók nehézségeire.

A zenei streaming platform azonban arra is figyelmezteti a hallgatókat, hogy ne vegyék túl komolyan a személyre szabott Song Psychic által kiválasztott dalokat, mert olykor csalfák lehetnek a tanácsok.

(Borítókép: Presley Ann/Getty Images)

Címkék