Nagy amerikai cégek és egyetemek 2024-re is meghirdették ingyenes kurzusaikat.

Többek között a Google, a Harvard, a Microsoft és az OpenAI is kínál térítésmentes tanfolyamokat. Ezeken az alkalmakon a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudást lehet bővíteni – tette közzé a There's An AI For That LinkedIn oldala.

Akár a Google AI-ban is elmélyedhetünk, ugyanis a cég öt különböző órát kínál a generatív AI-al kapcsolatos tudás elsajátításához. A tananyag elsőként a mesterséges intelligencia alapjaiba enged betekintést. A tananyag az  alábbi  linken érhető el.

Szintén az alapoktól indul, majd rendesen elmélyed a mesterséges intelligenciában a Microsoft AI kurzusa.

Akik a Python programnyelven keresztül szeretnék elsajátítani a gépi tanulás fortélyait, azok a Harvard Egyetem hét hetes kurzusán ezt megtehetik, miközben mindent megtanulhatnak az AI-hoz kapcsolódó fogalmakról és algoritmusokról.

A Vanderbilt Egyetem hat modulból álló kurzusa főként a jobb promptok írásához ad mankót. Az anyag a promptolás elsajátításával kezdődik, a modulok végére pedig azt ígéri, hogy hatékonyan tudjuk utasítani a ChatGPT-t.

Az OpenAI a DeepLearninggel együttműködve alkotta meg a kurzusát. A tananyag – amely ezen a linken keresztül érhető el – a promptolás elmélyültebb megértésének lehetőségét kínálja, illetve gyakorlati anyagokkal csábítja azokat, akik bővíteni szeretnék tudásukat a témában.

A Google Cloud a DeepLearninggel közösen hozott létre egy vadonatúj tanfolyamot, melynek során a gépi tanulási műveletekben lehet elmélyedni.

Az University of California – Davis négy modulos kurzust hozott létre, amelyen belül a Big Data-ról és a mesterséges intelligenciáról lehet tudást szerezni, valamint a tananyag mindennek az etika kérdését is körbejárja. 

A nyolcadik tanfolyam az AI-alkalmazásokat és a Prompt Engineering-et fedi le. Az edX-en található bevezető kurzus túlmutat az alapokon, a tananyag végére olyan kérdésekkel foglalkozik, mint például hogyan lehet létrehozni saját alkalmazásokat. A tananyag itt érhető el.

A tanfolyamok elvégzéséhez elsősorban regisztrálni szükséges, a nyolc kurzusból álló tudáshoz azonban ingyenesen lehet hozzájutni a linkeken keresztül.

(Borítókép: Carta fotografo / Getty Images)

Címkék