A Chrome-ba is bekerül a YouTube egyik népszerű funkciója: ezentúl a videókat a böngészőben is fejezetekre lehet bontani.

A Google egy újdonsággal egészíti ki a Chrome-ot, amely lehetővé teszi a tartalomgyártóknak, hogy fejezetek jelenjenek meg a webhelyekbe ágyazott videókban, hasonlóan a YouTube funkciójához. Az újítással a szinte korlátlan részre osztható videók natívan kerülnek be, vagyis bármilyen, az adott webhelyen beágyazott videóban lehetnek fejezet jelölések – írja a 24.hu a Bleeping Computer cikke alapján.

A cégóriás egy módosított alkalmazásprogramozási interfészt (API) is kiad, ezáltal a weboldalak üzemeltetői kedvük szerint tagolhatják fejezetekre a beágyazott videós tartalmakat, ráadásul leírást is rendelhetnek ezekhez. Az említett lehetőségek valószínűleg a hanganyagokra is ugyanúgy érvényesek. A videók esetében egyes fejezetek saját előnézetet is kaphatnak, így egyszerűbbé válik a keresés.

Az új funkcióhoz szükséges API-t a közeljövőben kapják meg a fejlesztők, így a felhasználóknak sem kell sokat várni: a Google a Chrome 126-os verzió változatában tervezi bevezetni a változatást. Ezáltal már néhány héten belül élvezhetik a fejezetre oszott videókat a felhasználók.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: pixdeluxe / Getty Images)

Címkék