A Szökés Észak-Koreából című dokumentumfilm az On The Spot ajánlásával érkezett az RTL streaming platformjára.

Úgy tudták, hogy a földi Paradicsomban élnek. Most mégis mindent kockára tesznek, hogy kijussanak onnan. Már elérhető az RTL+ előfizetői számára a Szökés Észak-Koreából című dokumentumfilm, amely az On The Spot ajánlásával érkezett az RTL streaming platformjára.

A Sundance Filmfesztivál közönségdíját is elnyerő, feszült hangulatú dokumentumfilm középpontjában egy dél-koreai emberi jogi aktivista és keresztény lelkész, valamint szervezete áll. A csoport célja, hogy Észak-Koreából szökni próbáló embereknek nyújtson hathatós segítséget és támogatást – nem ritkán emberkereskedők „szakértelmét” és helyismeretét is igénybe véve.

A dokumentumfilmből az is kiderül, hogy a szervezet munkatársai a környező országokban is az életüket kockáztatják: hiába a menedékházak és segítők, a lebukás súlyos következményekkel járhat, a menekülteket visszatoloncolják Észak-Koreába, ahol szinte biztosan halálbüntetés vár rájuk.

A film készítői egy öttagú család menekülését követték végig Kínán, majd onnan Vietnámon és Laoszon át Thaiföldre, a másik történetszál pedig egy már Dél-Koreában élő nőről szól, aki a fiát – ő szintén megpróbált átjutni a határon, de elfogták és büntetőtáborba küldték – szeretné biztonságban tudni, amire informátorai szerint most vesztegetéssel lehetősége is lenne. De vajon ez csak egy észak-koreai terv része, hogy csapdába csalják és visszavigyék az országba?

A Szökés Észak-Koreából 2024. március 19-től érhető el az RTL+ előfizetői számára.

Címkék