A világhírű énekesnő újabb mérföldkőhöz ért szárnyaló karrierjében: felkerült a Forbes milliárdosok exkluzív listájára. Ezzel ő lett az első olyan zenész, aki egyedül a dalainak és az előadásainak köszönhetően került be a kivételesek közé.

Taylor Swift, aki húsz éves karriere alatt, végig meg tudott maradni a mindenki kedvenc szomszéd lánya karakterében, most újabb rekordot döntött: ő lett az első olyan zenész, aki kizárólag dalai és előadásai alapján került fel a Forbes milliárdosokat bemutató listájára. A tizennégyszeres Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerző 2023 októberében lett milliárdos, az Eras című turnéjából származó bevételeknek és zenei katalógusa értékének köszönhetően – közölte az Index.

Az énekesnő az elmúlt években megállíthatatlan szárnyalásba kezdett: A Grammy-díjátadón például egyszemélyben vitte el a show-t, mivel ő lett az első előadó, aki négyszer nyerte el az év albumának kijáró díjat – ezzel rekorder lett és olyan legendákat is megelőzött, mint Stevie Wonder vagy Frank Sinatra. Emellett a 2023-as, Eras című turnéra szóló jegyek utáni kereslet olyanannyira megnőtt, hogy arra késztette a kongresszus tagjait, hogy megkérdőjelezzék a Ticketmaster koncerteladások feletti ellenőrzését.

Swift őrületes csillogása nem csak a zene világára korlátozódik. Pusztán az amerikaifutball-meccseken való jelenléte – hogy megnézze barátját, Travis Kelce-t – nagyban növelte az NFL nézettségét. A popcsillagnak köszönhetően a játékos népszerűsége is a plafont verdeste, a Kelce nevével ellátott hivatalos mezek adásai 400 százalékos növekedést mutattak a Fanatics oldalain.

Az énekesnő vagyonát egyébként most több mint 500 millió dollárra becsülik, amelyet a jogdíjakból és a turnékból származó bevételek adtak, emellett 500 millió dollárt érő zenei katalógussal rendelkezik és megközelítőleg 125 millió dolláros ingatlanvagyont tudhat magáénak.

(Borítókép: Buda Mendes/TAS23 / Getty Images)

Címkék