A Metához kapcsolódó közösségi oldalak – a Facebook, az Instagram és a Threads – leálltak, világszerte kidobták a felhasználókat, és nem is engedték őket újra bejelentkezni.

Aki kedd délután szeretett volna belépni a fent említett oldalak egyikére, azzal szembesülhetett, hogy az oldal nem tölt be, majd leáll, végül kidobja a felhasználót és nem is engedi újra bejelentkezni. 

A probléma nem egyedi, világszinten jelentették a hibát.

Délután négy óra után érkeztek az első bejelentések, majd fél órával később már több mint százezer hibabejelentés érkezett a világ minden tájáról, ez pedig folyamatosan emelkedik – írja az Index.

A portál szerint a   DownDetectoron a  YouTube-nál, a Microsoft Teamsnél, a Google Playnél, a Gmailnél, a WhatsAppnál, a Redditnél, T-Mobile-nál, X-nél, Oculusnál is hibát jelenettek, valamint számos más oldalra is érkeznek a bejelentések.

Mivel az X még működik, így jelen pillanatban a Twitter utódja lett az a közösségi média felület, ahol a leggyorsabban lehet kommunikálni.Andy Stone, a Meta szóvivője is itt próbálja megnyugtatni a felhasználókat, hogy már tudnak a problémáról és dolgoznak a megoldáson.

Frissítés: Azóta elkezdtek helyreállni az oldalak, így egy órával az összeomlás után már újra be lehet jelentkezni Facebookra.

(Borítókép: Getty Images)

Címkék