Március elején érkezik Stephen Frears rendezte új minisorozat, A rezsim.

Kate Winslet minden szerepben tökéletes, és neve, pár kivételtől eltekintve (A beavatott-filmsorozat) garancia a minőségre. Legutóbb 2021-ben az HBO-n debütált egy minisorozatban, az Easttowni rejtélyek pedig mind a kritikusok, mind a szakma (4 Emmy-díj), mind pedig a nézők szívét megnyerték.

A színésznő a nyomozó nagymama után most egy diktátor bőrébe bújik A rezsim című sorozatban. A szintén minisorozat első része itthon március 4-én érkezik a Max felületére.

A szatírikus dramedy sorozat egy modern önkényuralmi rendszer falai között zajló életbe nyújt betekintést. A ország első embere, Elena Vernham kancellár (Kate Winslet) jó ideje nem hagyta el a palotát, és emiatt egyre paranoiásabbá, instabilabbá válik. Magányában egy érzelmileg labilis katonához és bizalmasához Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts) fordul segítségért. Ahogy Zubak befolyása a kancellár felett egyre nő, Elena hatalmának kiterjesztésére tett kísérletei végül azt eredményezik, hogy mind a palota, mind az ország széthullik körülötte.

Kate Winslet és Matthias Schoenaerts mellett a főbb szerepekben Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Guillaume Gallienne és Hugh Grant láthatók.

(Borítókép: Warner Bros. Discovery / HBO )

Címkék