Volkswagen Brazíliában elindította kezdeményezését, amelyben a teherautó-sofőrök alvásminőségét és időtartalmát figyeli, melyet a programban résztvevők jutalommá is válthatnak.

A közlekedésbiztonság növelése érdekében a Volkswagen Caminhőes e Ônibus Brazília legnagyobb jutalmazási programjával, a Liveloval együttműködve elindította a Trucker Napp – Earn While You Sleep nevű kezdeményezését – olvasható a Famous Campaigns cikkében.

A program célja, hogy a teherautó-sofőrök alvásának időtartamát, minőségét és gyakoriságát olyan okosórákkal figyelje, amelyek egy alkalmazáshoz kapcsolódnak. A pihenőórák számát az alkalmazás pontokkal jutalmazza, amelyeket készpénzre, különböző termékekre, élményekre és utazásokra lehet beváltani.

A Volkswagen célja, hogy ösztönözze a járművezetőket a minőségi alvás előtérbe helyezésére. Az ötlet egyébként onnan indult, hogy a statisztikák szerint Brazília a világ egyik legnagyobb teherautó-forgalmú országa, emellett a brazíliai közlekedési balesetek 42 százalékát az alváshiány okozta balesetek teszik ki.

A program egyelőre kísérleti fázisban van, így az ország egyik legnagyobb szállítmányozási vállalatának sofőrjeire összpontosít. A márka reméli, hogy egyre több fuvarozó cégre kiterjesztheti majd a közlekedésbiztonság növelését felkaroló ötletet. A kezdeményezés kitalálói bíznak abban, hogy a Trucker Napp javítani fogja a sofőrök biztonságérzetét és mentális jólétét, szorgalmazva ezzel egy egészségesebb életmód kialakításának lehetőségét.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Trucker Napp VW Meteor / Getty Images)

Címkék