Az Instagram korlátozza a politikai tartalmakat, azonban a felhasználók az alkalmazás beállításaiban kikapcsolhatják a korlátozó funkciót.

A népszerű közösségi médiaplatform, az Instagram a felhasználói számára mostantól alapértelmezetten korlátozza a politikai tartalmakat azoknál az oldalaknál, amiket a felhasználó nem követ. Ha az adott felhasználó nem kíván élni ezzel, akkor a korlátozás kikapcsolására is van lehetőség a beállítások menüpont alatt – közölte az Index a The Hill cikke alapján.

Az Instagram még februárban jelentette be, hogy a továbbiakban nem fog proaktívan politikai tartalmakat ajánlani, azonban a korlátozás mostantól lép érvénybe.

Azt szeretnénk, hogy az Instagram és a Threads mindenki számára nagyszerű élmény legyen. Ha úgy döntesz, hogy politikai tartalmakat megosztó fiókokat követsz, nem akarunk közéd és a posztjaik közé állni, de nem is akarunk kifejezetten politikai tartalmakat ajánlani olyan fiókoktól, amelyeket nem követsz

– írta az cég az akkori bejegyzésében.

A Threads és az Instagram vezetője, Adam Mosseri úgy nyilatkozott, hogy mindezzel az a céljuk, hogy megőrizzék a politikai tartalmakkal való interakció lehetőségét, miközben tiszteletben tartják azt is, hogy milyen mennyiségben szeretnének az emberek politikai tartalmakkal találkozni.

Dani Lever, a Meta, az Instagram és a Threads anyavállalatának szóvivője a The Hillnek küldött e-mailes nyilatkozatában azt mondta, hogy a változás nem érinti az emberek által követett oldalak bejegyzéseit, csupán azt befolyásolja, hogy a rendszer mit ajánl.

Mostantól az emberek maguk irányíthatják, hogy szeretnék-e, hogy a rendszer ilyen típusú bejegyzéseket ajánljon nekik.

– írta Dani Lever, a Meta szóvivője a The Hillnek.

(Borítókép:  NurPhoto / Getty Images Hungary)

Címkék