Felmondott a Hvg.hu felelős szerkesztője de a portál több újságírója és szerkesztője is távozik.

Többen távoznak a HVG-től, köztük Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu felelős szerkesztője, Rovó Attila, a belföld rovat vezetője, Windisch Judit turnusvezető és Dezső András oknyomozó újságíró is – olvasható a HVG közleményében.

Pontos okokról nem adtak tájékoztatást, de a lap arra utalt, hogy a távozásokhoz a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségi integrációjának van köze. Mint írták: 

A HVG vezetősége a napokban döntött a hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról. Az alapelvek kidolgozása a napokban kezdődött, s a pontos működési rend kialakítására a következő hónapokban kerül sor. Az integrációtól hatékonyabb működést, az exkluzív, minőségi tartalom bővülését és a párhuzamosságok megszűnését várja a kiadó és a szerkesztőség.   A következő hetekben jelentős személyi változások is várhatók a szerkesztőség életében. A változások szükségességét jelzi, hogy az év második felétől távozik a szájt éléről Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő, és felmondási idejük letöltése után Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezető is. Továbbá elhagyja a HVG szerkesztőségét Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa. 

A hvg.hu és a hvg360 vezetését átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át július elsejétől, és így a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.

Rovó Attila a Telexnek megerősítette távozásának hírét, illetve bejelentette, hogy a 444-hez igazol.  

Megerősítem a hírt, a 444 egy szakmailag vonzó ajánlattal keresett meg, amit elfogadtam. Nagyon sajnálom, hogy a választások előtt vezető nélkül hagyom a rovatot a jelenlegi munkahelyen, szerettem velük dolgozni, de előre tekintek, és várom, hogy 444-ben dolgozzak, egyébként több régi kollégával együtt.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture  Facebook   és  LinkedIn   oldalát is.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Címkék