Új funkciókat tesztel a Meta az Instagramon: a cél a fiatalok védelme és a szexuális zsarolások megelőzése.

Egy olyan gyermekvédelmi eszköz bevezetésére készül a Meta, ami az Instagramon automatikusan cenzúrázza a közvetlen üzenetekbe beérkező, meztelenséget tartalmazó üzeneteket. A népszerű közösségi média platform egy blogbejegyzésében kifejtette: a funkciót a szexuális zsarolások és a képmással való visszaélés formái ellen folytatott törekvések részeként teszteli. A cél, hogy megnehezítse a rosszakaróknak a fiatalkorúakkal a kapcsolatfelvételt – közölte az Economx az ABC News cikke alapján.

A meztelenséget tartalmazó közvetlen üzeneteket küldő felhasználók egy értesítést kapnak, amely arra emlékezteti őket, hogy legyenek óvatosak, amikor „érzékeny fotókat” küldenek valakinek. Arról is tájékoztatja őket a platform, hogy ha meggondolják magukat, visszavonhatják a fényképet – közölte az ABC News.

A 18 év alattiak számára az említett funkció alapértelmezett lesz, a nagykorú felhasználók pedig értesítést kapnak majd, amiben felhívják a figyelmüket a használatára.

Az Instagram – ahogy sok más közösségi média platform is – melegágya a meztelen fotók küldözgetésének, és az ezekkel a képekkel való zsarolás és visszaélés sem ritka. Az elmúlt időszakban a közösségi média vállalatokat egyre több kritika éri, hogy nem tesznek eleget a fiatalok védelme érdekében, ezért születhetett ez a lépés. Mark Zuckerberg, az Instagramot tulajdonló Meta vezérigazgatója az év elején egyébként egy szenátusi meghallgatáson bocsánatot kért az ilyen jellegű visszaélések áldozatainak szüleitől.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép:  rbkomar / Getty Images )

Címkék