Bob Iger vezérigazgató kezei alatt szárnyra kapott a világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalata: A Disney részvényenkénti nyeresége egyes pontok nélkül 1,21 dollárra nőtt a március 30-ával zárult időszakban.

A Disney a számításokat felülmúló második negyedéves pénzügyi nyereségről számolt be. A vállalat a növekvő bevételeket a streaming TV üzletágban érzékelhető, látványosan csökkenő veszteségeknek és a vidámparkok emelkedő jegyárainak köszönheti – írja az Economx.

A világ egyik leghíresebb szórakoztatóipari vállalatának részvényenkénti nyeresége – bizonyos tételek nélkül – 1,21 dollárra nőtt a március utolsó napjával zárult időszakban. A Disney ezzel meghaladta a Bloomberg által összeállított szakértői becslések 1,12 dolláros átlagát. A részleg nyeresége, – amely a parkokat is tartalmazza – 12 százalékkal nőtt, míg a streamingből származó veszteség 18 millió dollárra esett vissza az egy évvel ezelőtti 659 millió dollárról.

A Disney az egy részvényre jutó eredmény egész éves növekedésére kiterjedő iránymutatását 20 százalékról 25 százalékra növelte.

Az eredmények egyhuzamban a negyedik negyedévet mutatják, amikor a Disney túlszárnyalta az elemzői becsléseket. Ez az is mutatja, hogy cég szárnyra kapott Bob Iger vezérigazgató kezei alatt, aki 2022-ben tért vissza ebbe a pozícióba. Iger olyan kezdeményezéseket is bemutatott, mint a Fortnite fejlesztője, az Epic Games 1,5 milliárd dolláros befektetése, hogy a költségcsökkentést és az osztalékfizetést visszaállítsa.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Image Group LA / Getty Iamges)

Címkék