A Telekom TV szolgáltatással rendelkező ügyfeleknek a 2024-es év első felében elérhetővé válnak a Netflix tartalmai egy több országot érintő megállapodás értelmében.

A Telekom TV szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleknek az év első felében láthatóvá válnak a Netflix tartalmai. Eddig ugyanis a Telekom androidos set-top boxain nem volt elérhető a Netflix alkalmazás, amivel kapcsolatban az ügyfelek kérdésekkel bombázták a szolgáltatót – ez azonban megváltozik. A Deutsche Telekom és a Netflix között megalakult – több országra kiterjedő – partnerség hozományaként mostantól a Magyar Telekomnál is elérhető lesz a népszerű streaming platform.

A Telekom ügyfelei az előfizetésük keretében vehetik igénybe a Netflix szolgáltatásait – olvasható a HWSW cikkében. Hazánkban a Telekomnál az év első felétől lehet majd élvezni a Netflix nyújtotta könnyed szórakozást.

A Netflix korábbi hazai partnere, a Vodafone Magyarország tavaly júliusban közölte, hogy nem újítják a meg szerződésüket, így a szolgáltató elvágta a Netflix előfizetések értékesítését új előfizetők számára, utána pedig kivezette a három évvel korábban bevezetett konstrukciót. A Vodafone a nemzetközi megállapodás részeként 2020. szeptember 14-étől a magyar piacon páratlan módon szolgáltatta ügyfeleinek a Netflix előfizetést: ennek részeként az ügyfelek az előfizetést a többi telekommunikációs szolgáltatással együtt fizethették, a megszokott havidíj részeként egészen tavalyig.

A fennállás nem ismeretlen a hazai szférában: az HBO Maxnak például mindhárom nagy magyar operátorral van viszonteladói szerződése. A Netflix azonban bennfentes információk szerint nehezen egyezik csak meg a hazai résztvevőkkel.

(Borítókép: SOPA Images/Getty Images)

Címkék