A Starbucks idén is meghirdette versíró pályázatát. Főként olyanok jelentkezését várják a Kávéköltő pályázatra, akiknek kötészetét az asztalfiókjuk ismeri a legjobban.

A Starbucks hatodik alkalommal hirdeti meg versíró pályázatát, a Kávéköltőt. Az idei felhívás témája a „Generációk Egymás Között”, mellyel egy aktuális és gyakorlatilag mindenkit érintő társadalmi ügyre, az eltérő gondolkodású generációk kapcsolatára hívja fel a figyelmet – olvasható a Starbucks oldalán.

A pályázók közül a zsűri választja ki az 5 döntőst, akik a záró eseményen lehetőséget kapnak, hogy alkotásaikat a zsűri, valamint a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) képviselőjével egy workshop keretén belül átbeszéljék. A díjátadón a döntősök szélesebb közönség előtt adják elő pályaműveiket. A zsűri az 5 döntős pályázó közül választ egy végső győztest annak szakmai ismeretei alapján.

Minden döntős pályázó a szervező által felajánlott 20 ezer forint értékű ajándékcsomagot kap. A győztes 50 ezer forint értékű ajándékcsomagban, továbbá a Fiatal Írók Szövetsége által összeállított könyvcsomagban részesülhet, illetve az általuk szervezett 2024-es irodalmi táborban is részt vehet.

A pályázatra beérkezett verseket szakmai zsűri értékeli, azaz a Fiatal Írók Szövetségének képviseletében Seres Lili Hanna költő, Pion István magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő, illetve Csalár Bence nemzetközileg elismert divatújságíró és kreatív szakember.

Pályázni 2024. március 24. éjfélig lehet, a részletes felhívás a Starbucks oldalán olvasható.

Címkék