A 2024. szeptember 9-10-én megrendezett AI Summit 2024 számos szponzor számára biztosított helyszínt, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, szolgáltatásaikat, termékeiket, és közvetlen kapcsolatba lépjenek a szakmabeliekkel.

Az AI Summit 2024  középpontjában az AI alkalmazási területei és fejlesztési lehetőségei álltak,  vállalatok, fejlesztők, kutatók, szakemberek és a mesterséges intelligencia iránt érdeklődő laikusok számára is érdekfeszítő programok tarkították az eseményt. A kétnapos konferencia így ideális helyszínül szolgált mindazon szponzoroknak,amelyek az innovációt és az up-to-date megoldásokat és szolgáltatásokat helyezik működésük középpontjába.

Fejlődés és innováció

Az AI Summit két fő helyszínen, a Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban várta a vendégeket az izgalmas előadásokra, az épületek közötti szabad tér pedig különböző kitelepüléseknek adott otthont.

Fő támogatóként az MBH Bank előbbiben saját nagytermet kapott. A Visionary Stage-en - ahogy neve is sejteti - nem csupán a pénzintézet innovatív megoldásait ismerhette meg a közönség. A színpad otthont adott további szponzorok, például a 4iG Csoport vagy az ITBN Conf-Expo vendégeinek is, akik olyan AI-területekre kalauzolták el a nézőket, mint az űrkutatás vagy a hadiipar. Az MBH Visionary Stage így egyszerre volt egy elképesztő tudástár, ahonnan a nézők kedvükre szemezgethettek a legkülönbözőbb témákban, és vállalatok közötti kollaboráció.

Az Economx FutureLab színpada az esemény támogatóinak közreműködésének köszönhetően szintén egy érdekfeszítő vállalati kollaborációnak adott otthont. A szinte folyamatosan teltházzal zajló előadások során a szponzorok lehetőséget kaptak, hogy saját előadóik által tárják a közönség elé tudásukat a mesterséges intelligencia különböző területein. Színpadra állt többek között az MNB, a KPMG, a Baker McKenzie, a logiscool, a Deloitte vagy a Hewlett Packard Enterprise előadója, a vállalatok így közvetlenül a célcsoportjuk képviselőinek demonstrálhatták szakértelmüket.

A Magyar Zene Házának harmadik pillérét a BDO Corporate Finance biztosította. Bár ők is saját színpaddal, a BDO Prompt Arénával várták a nézőket, jelenlétük valódi értékét az általuk szponzorált BDO VIP - Networking Zone adta, ahol 20 perces ingyenes pénzügyi tanácsadói konzultációt kínáltak az érdeklődőknek. Ez az aktivitás rendkívüli módon megkönnyítette a személyes kapcsolatok kialakítását és az ügyfélkörük bővítését.

AI technológiák, okos termékek

Az AI Summit remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a kézzel fogható termékeket kínáló vállalatok is bemutatkozzanak a közönségnek. A nemzetközi partnerként jelen lévő Samsung legújabb fejlesztéseit prezentálta: az érdeklődők megismerhették a Smart Things technológiát, és kipróbálhatták a Galaxy S24 csúcsmobilt is, amely eltérő nyelvű telefonhívásokat valós időben képes lefordítani. A résztvevők ugyanitt találkozhattak a Ford új autójával, a számos kényelmi funkcióval és intelligens technológiával felszerelt elektromos Ford Explorerrel is.

A Veritas ásványvíz létére is megtalálta a kapcsolódást az AI-hoz: a frissítőket robotpincér kínálta.

Szabadtéri kitelepülések

Az AI Summit olyan szponzorok számára is lehetőséget adott, amelyek inkább a szabadtér adta lehetőségeket preferálják. A két helyszín közötti terület ideális helyszínt biztosított a kitelepüléseknek - ráadásul mivel ez a terület regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható volt, még nagyobb közönség számára elérhetőek voltak az itt felvonuló vállalatok aktivitásai.

A sátrak között sétálók megismerhették az Athene AI, a Skillbot, a Crayon, az Adobe, a Euro one vagy a Precognox szolgáltatásait, de a Bosch-nak köszönhetően egy fúrógép-fogantyús csocsó-asztalnál is játszhattak. A Bosch egyébként élt a kitelepülésekre jellemző klasszikus megoldással: egy kérdőív sikeres kitöltéséért cserébe a látogatók logózott jegyzettömböt, tollat vagy nyakba akasztót nyerhettek.

A Red Bull nemcsak ikonikus reklámautójával volt jelen; DJ-jük egész nap gondoskodott a jó zenéről.

A Hungarian Innovation Hub buboréksátrában a Metropolitan Egyetem képviselői várták a tanulni vágyókat, ugyanis az intézményben két féléves szakirányú továbbképzés indul mesterséges intelligencia témakörében.

A Néprajzi Múzeum bejáratánál, a dohányzásra kijelölt hely közvetlen közelében a www.füstmentes.hu jóvoltából egy tekerős szerencse gömb és néhány kvízkérdés megválaszolását követően a játékos kedvűek többek közt logózott törölközőt, tollat és kitűzőt is nyerhettek.

Az épületben a rendezvény egyik stratégiai partnere, az EY kapott főszerepet. Az első nap VIP Networking Zone-al, a második nap pedig EY STAGE-el várták a látogatókat, ahol reggeltől kora estig a mesterséges intelligencia kreatív szakmára gyakorolt hatásait, valamint a generatív AI aktuális kérdéseit boncolgató előadókat láthattunk.

Az AI Summit 2024 tehát nem csupán a technológiai fejlődés bemutatásának teret adó esemény volt, hanem a mesterséges intelligencia jövőjéről szóló diskurzus is, ahol a résztvevők és támogatók új kapcsolatokra tehettek szert és elmélyíthették tudásukat a területen. A szponzorok számára kiváló lehetőség volt arra, hogy bemutassák elkötelezettségüket a fejlődés és az innováció iránt, miközben interaktív programjaikkal közelebb hozták a látogatókhoz a mesterséges intelligenciát.

Az eseményen készült galériáért kattints a képre!

Címkék