Az ABC reklámja Barbie világába kalauzolja el a nézőket, ahonnan Jimmy Kimmel a film szereplőinek segítségével jut el Oscarlandbe, hogy levezényelje a díjátadót.

Az ABC a Barbie-film világába ágyazva forgatta le a közelgő Oscar-gála promó videóját. A szkeccsfilmben a díjátadó idei házigazdája, Jimmy Kimmel Barbie világában reked, és ugyanúgy, ahogy Margot Robbie karaktere a filmben, ő is Furcsa Barbie-tól kér segítséget, hogy eljusson Hollywoodba, azaz esetünkben OscarLandbe.

A kisfilmben Kate McKinnon mellett a legjobb férfi és női mellékszereplőnek jelölt Ryan Gosling és America Ferrera is feltűnik. Ám a promó videó fő érdekessége, hogy bár a gála megtekintésére ösztönzi a nézőket, mégis beszól az Akadémiának, amiért 2023 kultikus filmjének rendezőjét nem jelölték Oscarra ebben a kategóriában.

A videó kifejezetten zseniális, ugyanis rengeteg ponton kapcsolódik a műhöz, amiből inspirálódott. Miután Kimmel Furcsa Barbie-tól kér segítséget, kettejük párosa autóba pattan, és végigutaznak az Oscar-jelölt filmek útján. Természetesen Matt Damon mellett is elhaladnak, akinek Kimmellel évek óta húzódó kamuviszályáról is megemlékeznek azzal, hogy a műsorvezető beszól a színész külsejére.

Miután megérkeznek Oscarországba, Jimmy Kimmel elbizonytalanodik, hogy vajon képes lesz e levezényelni az idei gálát. Ekkor jelenik meg a vörös szőnyegen America Ferrera, aki a Barbie-filmben mondott, virálissá vált monológjára alapozva lelkesítő beszédet tart a házigazdának arról, hogy az Oscart levezényelni mekkora kihívás. Kimmel megvilágosodva jelenti ki, hogy ez a feladat valószínűleg nehezebb, mint nőnek lenni.

A kínos szünetet Ryan Gosling felbukkanása töri meg, aki egy elviteles In-N-Out Burger menüvel jelenik meg. A gyorsétteremlánc az elmúlt években a díjátadók ikonikus elemévé vált, ugyanis több sztárt kaptak már lencsevégre, akik nagy gálák után itt ettek. Gosling I Am Kenough feliratú pulcsijában épp a burger evés gála előtti hagyományáról kezd el értekezni, amikor Kimmel felhívja a figyelmét, hogy a sztárok ezt hagyományosan azután szokták fogyasztani, miután megnyerték a díjat. Gosling kijelenti, hogy neki erre idén nincs esélye, de szerencsére Greta Gerwig úgy is nagy valószínűséggel megnyeri a legjobb rendezőnek járó aranyszobrot.

Amikor Ferrera felvilágosítja kollégáját, hogy a Barbie-film rendezője nincs a jelöltek között – tehát megnyerni sem tudja a kategóriát –, Gosling hisztérikus sikításba kezd, amihez először mindannyian csatlakoznak, majd a végén már csak a két férfi üvöltözik.

(Borítókép: ABC)

Címkék