Az OpenAI legújabb fejlesztése, a GPT-4 Omni a verbális felszólításra is reagál, nevet és izgatottságot is szimulál, de ha kell, más mesterséges intelligenciával is elbeszélget.

Az OpenAI május 13-án bemutatta legújabb frissítését, a GPT-4 Omni-t – a verzió hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz. Mira Murati technológiai igazgató szerint a fejlesztés GPT-4 szintű intelligenciát nyújt, de sokkal gyorsabb lesz annál.

A ChatGPT új verziója már a verbális felszólításokra is reagál, így akár szóban is lehet vele beszélgetni. A barátságos női hang ráadásul érzelmi intonációval is rendelkezik, így nevetni is tud, és ha úgy van, izgatottságot is szimulál. Ezenkívül a felhasználók beszédében is képes azonosítani az érzelmeket és a hangot. A OpenAI fejlesztésével szinte késedelem nélkül lehet beszélgetni, ráadásul a chatbot akkor is gyorsan tud reagálni, ha megszakítják, emellett más mesterséges intelligenciával is gond nélkül cseveg.

Míg a ChatGPT korábban csak külön tudott feldolgozni szöveget, képet és hangot, addig a GPT-4o egy olyan egyedüli modell, mely képes mindhárom feldolgozására. Ezáltal minden sokkal gyorsabban végbemegy. Így ha egy matematikai feladvány képét mutatják meg a fejlesztésnek, akkor segít a felhasználónak szóban megoldani.

A demó verzió után az OpenAI kiadja a GPT-4o-t asztali alkalmazásként a macOS rendszerhez. A fizetős felhasználók már most megkapják a macOS alkalmazást, de a jövőben a GPT-4o elérhető lesz az ingyenes felhasználók számára is. Az asztali alkalmazás lehetővé teszi, hogy közvetlenül a számítógépéről lehessen beszélgetést kezdeni a ChatGPT-vel, emellett a képernyőmegosztást is támogatja.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Forrás: Gizmodo)

(Borítókép:  Anadolu / Getty Images )

Címkék