A 2024-es Media Regatta helyszínén készült exkluzív videocast-sorozatunkat egy különleges epizóddal folytatjuk, amelyben műsorvezetőnkkel, az Indamedia CX Directorával, Márton Szabolccsal Farkas Zsolt beszélgetett.

Rendszeres olvasóink számára Márton Szabolcsot nem kell bemutatnunk, hiszen nevéhez nemcsak podcastjaink, hanem a MediaFuture alapkoncepciójának megalkotása és számos izgalmas interjú készítése is fűződik. Különleges epizódunkban kivételesen nem kérdezett, hanem mesélt a szakmáról és kiadványunk születéséről.

A média hiánypótló terméke

Márton Szabolcs szerint, aki az Indamedia CX Directori pozíciója előtt ügynökségi oldalon dolgozott kreatívigazgatóként, ideje volt, hogy egy olyan kiadvány kerüljön a piacra, amelynek segítségével a szakmabeliek a nemzetközi és hazai helyzetet egyaránt nyomon követhetik.

Sok emberrel beszélgettem a szakmából, és nagyon sokan megjegyezték, hogy nincs egy olyan lap, aminek a segítségével rajta tudnák tartani a szemüket a piac nemzetközi mozgásain, érzékelhetnék, hogy mi merre tart. Aki ezt meg akarta tenni, eddig csak és kizárólag nemzetközi lapokból tudott gazdálkodni. Ezt orvosolandó született meg a MediaFuture, ami a médiával, reklámmal, PR-ral, marketingkommunikációval, és ennek nagyon sok vetületével foglalkozik.

Mit hoz a jövő?

A kreatív szakember arról is mesélt, hogyan látja a szakma jelenét és jövőjét. Vajon az emberek töltenek-e majd hagyományos médiafelületeken annyi időt, mint amennyit 3 másodperces videók pörgetésére fordítanak? Mi lesz a lineáris TV-vel? Hogyan alakul a streaming? Ezek mind olyan aktuális és égető kérdések, amelyekkel foglalkozni kell.

Én azt érzékelem, hogy ahogy szűkülnek bizonyos lehetőségek, úgy érkeznek újak. Az elkövetkező néhány év média szempontból mérvadó lesz. Épp nemrég olvastam, hogy a média a negyedik hatalmi ág: iszonyatos erő, iszonyatos véleményformáló, közösségformáló, társadalomformáló, kultúraformáló tényező. Ezért azt gondolom, hogy van mire készülni – a magazinunknak pedig lesz miről írni, ebben egészen biztos vagyok.

Nézd meg a teljes adást!

Ha lemaradtál róla, nézd meg exkluzív podcast-sorozatunk legutóbbi részét, amelyben Márton Szabolcs Guttengéber Gáborral beszélgetett.

Címkék