Az ikonikus műsor 12 év után tér vissza a TV2-re, méghozzá a mai kor igényeire szabva, rekordmagas nyereménnyel. A jelentkezés elindult.

Till Attila és Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója egy online közzétett videóban bejelentette, hogy tizenkét év után visszatér az emlékezetes tehetségkutató, a Megasztár. A megújuló produkció győztesének markát a műsor történetének eddig legkomolyabb nyereménye ütheti: 40 millió forint, Los Angeles-i dalfelvétel, videoklip és egy kis csillogás. Ezekkel az ígéretekkel várja a TV2 a jelentkezőket.

A bejelentés azért is nagy dobás a csatorna részéről, mivel a produkció megváltoztatta a magyar zenei piacot, emellett pedig egy egész magyar nemzedék ült éveken keresztül a képernyő előtt a műsort nézve. A TV2 nézői 2003 őszén láthatták az első válogató adásokat. A műsor hat évadon keresztül futott, majd annak ellenére tűnt el a képernyőről, hogy a produkció máig a TV2 egyik legismertebb brand-je. Most azonban minden visszatér a régi kerékvágásba, illetve mégsem teljesen, hiszen az ikonikus tehetségkutatót a jelenlegi fogyasztói igényeknek megfelelően szabják át.

Amióta csatlakoztam a TV2-höz öt évvel ezelőtt, azóta az volt az álmom, hogy visszahozzuk a csatorna legemblematikusabb énekes tehetségkutató műsorát, a Megasztárt. Egy egész magyar nemzedék nőtt fel ezen a produkción, tele fantasztikus tehetségekkel és érzelmekkel. Hála a csapatunknak, most ez az álom valóra válik. Alig várom!

– mondta Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója.

A tehetségkutató első győztese Tóth Vera volt, de más jelenleg is ismert előadók karrierje is indult itt, ilyen Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Tolvai Reni és Radics Gigi is, akik szintén győztesként kerültek ki a műsorból. A győzteseken túl többek között Oláh Ibolya, Tóth Gabi, Dér Heni, Kökény Attila, Puskás Peti, Gáspár Laci is a Megasztárban lettek országosan ismertek. Az idei évadra ide kattintva lehet jelentkezni.

A műsorbejelentés azt is jelenti, hogy 2012 után ismét egyszerre futhat majd a Megasztár és az RTL tehetségkutatója, a 2010 óta képernyőn lévő X-Faktor.

(Borítókép: TV2)

Címkék