Minden tisztségéről lemondott, és távozik a Telextől Dull Szabolcs, a portál volt főszerkesztője.

A Telex volt főszerkesztője minden tisztségéről lemondott és távozik a portáltól – jelentette be a hírt a lap.

Dull Szabolcs először Munk Veronikával közösen volt a Telex főszerkesztője, aki később tartalomfejlesztési vezetőként dolgozott a lapnál, távozása után viszont Dull maradt egyedül a pozícióban. Majd 2023 nyarán saját kezdeményezésére szétválasztották főszerkesztői-igazgatói posztját, és Német Tamást választották főszerkesztőnek. Ettől a ponttól Dull a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott.

A Telex közleményéből kiderül, hogy az újraformált és kibővült csapatban nem találták meg a Dull Szabolcs helyét, ennek köszönhető a volt főszerkesztő távozása. Dull a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza.

Sosem a pozíciókhoz ragaszkodtam, hanem a kezdeti közös céljaink megvalósításához. A cégvezetés és a lapvezetés tavaly nyári átrendezése után azt reméltem, ki tudunk alakítani egy olyan új működést, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és amelyben mindenki a tudása legjavát hozzáteheti a Telex fejlődéséhez. Félév után be kellett látnom, hogy nem sikerült maradéktalanul. Be kellett látnom mostanra, hogy bár a Telex csodálatos történet, ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak, és olyan történetnek, amelynek részese lehetek. Ezért hosszú, nehéz vívódás után a legnehezebb döntést hoztam meg: távozom a Telextől

– írta Dull Szabolcs Facebook-bejegyzésében.

Címkék