A Telekom 2024. március 1-jei hatállyal 15 százalékos éves inflációkövető díjkorrekciót alkalmaz.

Az elmúlt években a távközlési szolgáltatóknál egyre gyakoribbá váltak az olyan szerződési feltételek, amelyek alapján a díjemelés automatikusan, az inflációhoz igazodva történik. A Telekom 2022-ben vezette be szerződéseibe ezt a kitételt, így akik azon a nyáron aláírták a módosítást, vagy azóta lettek Telekom-előfizetők, már találkozhattak az ÁFSZ erre vonatkozó záradékával.

Tavaly márciusban a szolgáltató 14,5 százalékkal emelte árait, idén is hasonló mértékű emelést vezet be.

A Központi Statisztikai Hivatal 2024. január 12-én közzétette, hogy a 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozás 17,6 százalékot ért el. A Telekom közleményben tudatta, hogy

A gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfelei érdekeit figyelembe véve, a Magyar Telekom az ügyfélszerződések tekintetében 2024. március 1-jei hatállyal 15%-os mértékű inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani.

Ez a változás az otthoni internet-, tv- és telefon szolgáltatások, valamint a mobil hang- és net szolgáltatások havi díjaira is vonatkozik. A forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek pl. az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.

A Telekomhoz hasonló elvek mentén a Vodafone Magyarország október végén jelentette be, hogy – szintén március 1-jétől – 15,4%-os korrekciót alkalmaz. 

Címkék