Az Év Irodája verseny szervező csapata október 14-22. között ismét megrendezi az Office Week-et a verseny tizenötödik évfordulója alkalmából, ahol többek között ingyenesen meglátogathatjuk az elmúlt évek győztes irodáit és a trendi dizájner cégek bemutatótermeit, bepillanthatunk a kulisszák mögé, emberközpontú épületeket járhatunk be.

Az Office Week Az Év Irodája verseny többnapos fesztiválja, ahol a legújabb irodamegoldások és munkahelyi trendek kerülnek előtérbe. Hogyan érezzük jól magunkat az irodában? Milyen menő munkakörnyezetekkel találkozhatunk Magyarországon? Fenntarthatósági kirándulás egy "zöld" irodaházban? Milyen színekkel és bútor megoldásokkal dobhatjuk fel a tereket, hogy a munkatársak haza se akarjanak menni? És még sorolhatnánk azokat az eseményeket, workshopokat, amelyek igazi élménytúrát kínálnak a résztvevőknek.

Hatalmas lendülettel alakul, változik és fejlődik a munkahelyek világa a pandémia óta. A hibrid modellek szinte teljesen átvették a hatalmat az irodákban, ahol a digitalizáció mindenre megoldást kínál, miközben az employer branding újabb virágzását éli. Színes, esztétikus, kényelmes és otthonos közösségi terekkel csábítják vissza a dolgozókat a munkahelyekre, hogy minél több időt töltsenek bent a home office mellett.

Az Office Week időtartama alatt az érdeklődők számos izgalmas programon vehetnek részt, amelyhez csupán egy előzetes regisztráció szükséges. A CPI myHive Átrium Park és Arena Corner irodaházaiban megismerkedhetnek az emberközpontú munkakörnyezettel, megtudhatják, hogy a dolgozói jóllétre fókuszáló közösségi és irodaterek milyen hatással lehetnek a munkavállalók elkötelezettségére. A Blue Cube irodaházban a látogatók kulisszatitkok nyomába erednek: a Streamnet és az Albemarle irodáiban testközelből megtapasztalhatják a legújabb technológiai eszközöket és innovatív megoldásokat.

A Cityplant vadonatúj bemutatótermében bepillantást nyerhetnek a modern irodaterek trendjeibe, hogyan lehet nagyobb szerepet adni a közösségi tereknek, növényszigeteknek és zöldfalaknak. A NowyStyl rendezvényén a színek alkalmazásaira és mindennapi szerepére, illetve a legújabb színminta kollekciókra kerül a fókusz. A Kinnarps bemutatótermében pedig a jelenkor alapvető kérdéseit boncolgatva arra keresik a választ, hogyan járulhatnak hozzá a “zöldebb” mindennapokhoz a döntéseikkel, munkájukkal, sőt, még akár az öltözködésükkel is, mit tehetnek egyénileg és közösségi szinten a fenntartható jövőért.

A Graphisoft Park több rendezvénynek is otthont ad. A HuGBC szervezésében a résztvevők megismerhetik az irodapark koncepcióját, történetét és területfejlesztési terveit, majd szakmai vezetéssel bejárhatják a területet. Ugyanitt a megújult Haworth bemutatóteremben lehetőségük lesz egy munkanap eltöltésére, az iroda megtekintésére, illetve az irodabútorok kipróbálására, amelyek a dolgozói jóllét igényeire fókuszálnak. Szintén a bemutatóteremben a Design Studio workshopján kipróbálhatják magunkat egy rövid projektfeladatban: hogyan tervezhetők vonzó irodaterek és választhatók ki megfelelő dizájntermékek és bútorok.

Számos helyszínen olyan ingatlanpiaci vállalatok mutatkoznak be, amelyek a bérlő cégek számára kínálnak világszínvonalú irodamegoldásokat a professzionális tervezéstől kezdve a bútorok, színek, növények világán át egészen a digitális alkalmazásokig. Szakmai előadások, kiállítások és színes irodai programok várják az érdeklődőket. Idén Az Év Irodája verseny, amelyre már szintén lehet jelentkezni, a nemzetközi Office of the Year kategóriával is bővül, ahol egész Európából várják a legmenőbb irodák nevezéseit.

Címkék