Az AI Summit 2024 nyitónapjának sikerét követően a második nap is számos izgalmas előadást és beszélgetést tartogatott az élet legkülönbözőbb területeiről. Az érdeklődést pedig a váratlan, ám szerencsére teljesen veszélytelen tűzriadó sem csökkentette.

Végéhez ért az AI Summit, amely két napra mesterséges intelligencia campust varázsolt a Városligetből. A Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeum épületében zajló előadások, workshopok és kerekasztal- illetve pódiumbeszélgetések a tegnapi naphoz hasonlóan ma is rengeteg vendéget vonzottak, akik a legkülönbözőbb szakmák kapcsán ismerkedhettek meg az AI újdonságaival.

Minden egy helyen

Az MBH Visionary Stage rendkívül sokrétű programmal várta a nézőket; ki sem kellett tenni a teremből a lábunkat ahhoz, hogy up-to-date információkat szerezzünk a legváltozatosabb területeken. Érdekfeszítő előadásokat hallhattunk a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a hadiiparban, az űrkutatásban és a bankszektorban, de szó esett az AI hatásairól a keresési szokásaink, a vállalatirányítás vagy a technokommunikáció terén.

Folyamatos teltház

A nap folyamán hatalmas népszerűségnek örvendett az Economx Future Lab színpad, amely már délelőtt teltházas volt, és aki nem érkezett időben, az sajnos nem is fért be a terembe. A mesterséges intelligencia kereskedelmi és vállalati aspektusaira fókuszáló előadások igazi Kánaánként szolgáltak különösen a sales területen dolgozók számára.

Mesterséges intelligencia érthetően

A BDO Prompt Arénában a mai napon is a gyakorlati tudás megszerzésén és elmélyítésén volt a hangsúly. A workshopok mellett a nézők konkrét esettanulmányok bemutatásán keresztül ismerhették meg az AI használatának folyamatát, és bepillantást nyerhettek a mesterséges intelligencia alkalmazásának különböző területeibe.

Marketing és mozgókép

Az EY Stage programja két területre, a marketingre és a kép és mozgóképre fókuszált. A szakemberek segítségével a nézők közelebb kerülhettek annak megválaszolásához, vajon az AI barát vagy ellenfél-e, de olyan témák is terítékre kerültek, mint az újgenerációs filmes megoldások vagy a mesterséges intelligencia alkalmazása az utómunkában. A nap egyik érdekessége volt, hogy a színpadnak otthont adó Néprajzi Múzeumban Puzsér Róbert pódiumbeszélgetése során megszólalt a tűzriadó, amelyet a tőle megszokott stílusban kommentált:

Ez mintha csak illusztrálni akarta volna, amiről pofáztam. Egy *** gép megmondta, hogy ég a tűz. 

Beszélgessünk!

A MediaFuture Stage-en a pódium- és kerekasztal-beszélgetéseké volt a főszerep, így még egy félórás etapban is több szakértő, több szemszögből mesélhetett a mesterséges intelligenciával kapcsolatos gondolatairól.

Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy velünk tartott ezen a két programdús napon - jövőre is szeretettel várunk mindenkit az AI Summiton.

Címkék