Bár az időjárás nem kedvezett az érkezőknek, az érdeklődők lelkesedését az eső sem szeghette; az idei AI Summit első napján teltház várta az előadókat.

Az AI Summit első napja öt színpaddal, egy különleges időszaki kiállítással és két VIP networking zónával várta a résztvevőket. A Magyar Zene Házában és a Néprajzi Múzeumban egyaránt teltházzal zajlottak az előadások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések - időben kellett érkezni annak, aki a legjobb helyről szerette volna meghallgatni a hazai és nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértőket.

Átfogó AI-körkép

Az MBH Bank Visionary Stage egy igazán komplex programmal várta az érdeklődőket. Színpadra lépett többek között Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (akinek előadását a streamingnek köszönhetően az Economx FutureLab nézői is élvezhették), Dr. Frederik G. Pferdt, a Google korábbi és első innovációs evangelistája, akinek inspiráló szavairól a MediaFuture is beszámolt, és előadójával képviseltette magát a NAV, az NMHH, az Amazon Web Services vagy a Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium.

Az igen változatos témák a robotikától kezdve a vállalatistratégia-alkotáson keresztül az államigazgatáson át a kiberbiztonságig számos terület kapcsán vizsgálta a mesterséges intelligencia szerepét és a különböző AI-programok által nyújtott lehetőségeket. De szó esett az űrhajós küldetésekről és testi-lelki egészségünk megőrzésének fontosságáról is.

Törvények és szabályozások

Az Economx FutureLab előadásainak középpontjában az AI Act és az ezzel kapcsolatos tudnivalók, lehetőségek, kihívások, esetleges hiányosságok álltak. Színpadra állt többek között Szolnoki Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára,  Szombati Anikó, az NMB  digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, és Vilma Pavlova, a TV2 Média Csoport Zrt. HR igazgatója is.

A ChatGPT helyes használata

A BDO Prompt Arena látogatói igazi AI-csemegét kaptak az egész nap zajló workshopoknak köszönhetően. A legnagyobb érdeklődést Tálas Dávid, a Promptmaster ügyvezetőjének két workshopja váltotta ki. Az első másfél órában konkrét feladatokon keresztül tanított arról, hogyan kell jó utasítást adni a mesterséges intelligenciának, a második etapban pedig azt is megmutatta, miként alkothatunk személyre szabott AI-asszisztenst.

KKV-k és a mesterséges intelligencia

Az IndaPlay színpadán az AI vállalati aspektusai kerültek górcső alá. A témát körbejáró előadásokat izgalmas kerekasztal-beszélgetések követték, amelyek során a nézők további információkkal bővíthették a nap folyamán megszerzett tudásukat.

Kommunikáció és orvostudomány az AI vonzásában

A MediaFuture Stage igazi csemegékkel szolgált az érdeklődők számára. Bár kommunikációs szakkiadványként fő témáink e szektor köré épültek (itt például elolvashatod, milyen AI-megoldásokat javasol Farkas Zsolt az ügynökségek számára), a nap második felében a mesterséges intelligencia rákkutatásban betöltött szerepe került a középpontba.

Címkék