A világ leghíresebb játékgyártója most Párizst hozza el a rajongóknak. Hamarosan érkezik a világ egyik legikonikusabb katedrálisa és a Louvre leglátogatottabb festménye Legoból.

Két készlettel rukkolt elő a Lego, amely egyenesen a francia fővárosba repíti az építő márka szerelmeseit. A Mona Lisa 3D-s változata 503 Lego-elemet tartalmaz, ezzel arra az évre utalva, amikor Leonardo da Vinci elkezdett dolgozni az ikonikus portrén – írja a Noizz.

A kiadás különlegessége, hogy a játék festmény egyik eleme, a Mona Lisa mögötti kék sokkal élénkebb, mint ahogy a Louvre-ban látható, ugyanis a készítők az eredeti árnyalatokat szerették volna visszaadni. A több mint 40 cm magas és körülbelül 30 centi széles alkotás aranykeretbe van foglalva, ami szintén Lego elemekből készült és még a falra is felakasztható.

Az itáliai polihisztor keze alatt született festmény Lego változata mellett Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma is érkezik a márka új készleteként. A Notre Dame-ot 4383 darabból lehet kirakni, ráadásul az építés folyamatában végig lehet menni az épület történelmi alakulásain is. Az első kő letételétől a 2019-es tűzvész előtti állapotig. A valamivel több mint 30 centi magas, és 20 centi széles játék épületnél az építők még a tetőt is eltávolíthatják, így a belső tartóoszlopok és a gótikus boltívek is szemmel láthatóvá válnak.

A LEGO a Notre Dame-ot június 1-től 94990 forintért, a Mona Lisát pedig október 1-től 42990 forintért lehet megvásárolni.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Stefano Guidi / Getty Images)

Címkék