A ChatGPT-t létrehozó Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója milliárdos lett: becsült vagyona jelenleg 1 milliárd dollár.

Sam Altman, aki a globális mesterséges intelligencia-őrület arca lett, mikor cége 2022-ben kiadta a ChatGPT-t, a magazin exkluzív milliárdosok listáján a 2692. helyen végzett. Altman vagyona elsősorban a startupokba való befektetéseiből származik. Befektetett például a Redditbe, amelyet nemrég vezettek be a New York-i tőzsdére, és a Stripe nevű fizetési vállalatba, amelynek értékét jelenleg 65 milliárd dollárra becsülik – olvasható az Index cikkében.

A 38 éves Altman emellett más vállalkozásokba is befektetett, például a Helion atomenergetikai vállalatba és a Retro Biosciences nevű startupba. A Forbes szerint vagyonát – amely tartalmazza az ingatlanjait is – a nyilvános bejelentések és oknyomozó riportok alapján becsülték meg. Altman elmondása szerint, nincsenek részvényei az OpenAI-ban, a cégben, ami közismertté tette őt, pedig a cégóriás becsült értéke mintegy 80 milliárd dollár – írta a Yahoo Finance.

A nagy siker azért is érdekes, mert tavaly kiderült, hogy Sam Altmant, az OpenAI vezérigazgatóját és társalapítóját eltávolítják a cég éléről. A vállalat igazgatótanácsa ekkor arra hivatkozott, hogy a ChatGPT atyja nem mindenben bizonyult őszintének, és már nem bíznak a vezetői képességeiben. Az affér ellenére később mégis visszatért a vezérigazgatói székbe.

Április legelején egyébként Taylor Swift is felkerült a Forbes milliárdosok exkluzív listájára, becsült 1,1 milliárd dolláros vagyonával. Ezzel ő lett az első olyan zenész, aki egyedül a dalainak és az előadásainak köszönhetően került be a kiváltságosok közé.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: Justin Sullivan / Getty Images)

Címkék