Ismét Dr. Tóth Csabát választotta elnökévé a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete az éves közgyűlésén.

Ebben az évben is Dr. Tóth Csabát választotta elnökévé a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete az éves közgyűlésén, amit február 20-án tartottak meg. A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat egységbe fogó szakmai szervezet egyhangú szavazással megválasztott elnökének megbízatása így további két évre szól –olvasható a Márkamonitor oldalán.

Dr. Tóth Csaba a magyar televíziós iparág régi motorosa. A 49 éves szakember jogászként kezdte a pályáját, a kétezres évek elején a Hogan Lovells nemzetközi ügyvédi irodában dolgozott senior ügyvédként. Ezen korszakában főképp média- és távközlési joggal foglalkozott. 2009-től majdnem tíz éven át a Chello Central Europe, majd az AMC Networks Central and Northern Europe regionális jogi igazgatójaként munkálkodott. 2017-ben új pozícióba lépett és az AMC Networks közép-európai saját gyártásáért lett felelős. Ebből az időszakból nem csekély mennyiségű sikeres ismeretterjesztő sorozat, magazinműsor, valamint talkshow kreatív produceri munka született a keze alatt. 2021-től a Scripted Productions új divízióját igazgatta, ahol a heti sorozatok és streaming tartalmak fejlesztéséért, illetve gyártásáért volt felelős. 2023-ban egy újabb váltás következett, így jelenleg egy neves regionális gyártócég, a Paprika Studios nemzetközi tartalomstratégiáját fejleszti.

Dr. Tóth Csaba ezek mellett számos magyar játékfilm társproducere, valamint dramaturgja volt, ugyanis a filmkészítés óriási rajongója. Szabadidejében a Mosoly Alapítvány kuratóriumának és a francia Pompidou Központ támogatói bizottságának is elkötelezett tagja, illetve személyes szenvedélye közé tartozik a kortárs műgyűjtés is. A MEME elnöki tisztét 2022. óta tölti be.

Az elnök munkáját továbbra is a MEME tavaly újraválasztott alelnökei, Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, illetve Vaszily Miklós, a TV2 igazgatósági elnöke segítik.

(Kép forrása: Peter Cade/Getty Images)

Címkék