Önbizalmat ad, ha valaki tud főzni – vallja Jakupcsek Gabriella, aki május 10-én a TV Paprika Magazin társműsorvezetőjeként Havas Dórával főz együtt.

Mint mondja, erre a képességre ugyanúgy szükségük van a nőknek és a férfiaknak is, mint arra, hogy tudjanak autót vezetni. Felnőtt fiait már megtanította az alapokra, most pedig kamasz lánya útját egyengeti a konyhában.

A népszerű televíziós személyiség ezúttal nem kérdez, hanem fűszerez, kever és mesél – arról, mit jelent számára a főzés, miért tartja kulcsfontosságúnak a megfelelő táplálkozást – különösen 40 év felett és hogy miért szuper az unokáival kókuszgolyót formázni vagy muffin hozzávalókat keverni.

Inkább vagyok kíváncsi, mint tehetséges, ha a főzésről van szó, de az izgalmas ízeket, különleges fogásokat nagyon szeretem

– mondja magáról Jakupcsek Gabriella, akinek az olasz, spanyol, francia és a távol-keleti konyha a gyengéje.

A kísérletezőkedve még talán meg is lenne, hiszen rengeteg receptet elolvas vagy néz meg videókban, de a családja egyáltalán nem nyitott az újdonságokra. Külön óva is intik, hogy nehogy új ízeket tegyen egy-egy megszokott ételbe, a kedvenc krémleveseikbe, lasagne-ba vagy rakott krumpliba, amiket sokszor és örömmel készít egyébként.

Jakupcsek Gabriella most először főz a TV Paprika Magazinban. A szereplése kapcsán megosztotta, hogy két felnőtt fia megállja a helyét a konyhában, kamasz lánya pedig egyelőre a sütésben éli ki magát, de ez hamarosan változni fog, hiszen szerinte az, hogy valaki tud főzni ugyanolyan magabiztosságot adhat, minthogy valaki tud vezetni.

A jogsi mellé szerintem a főzőtudomány is alap

– osztja meg a családi mantrát Jakupcsek.

Természetesen – mint mondja – nemcsak gyerekekkel, hanem unokákkal is klassz együtt lenni a konyhában, bár bevallása szerint ő inkább az olvasós, legózós nagymama, de azért a közösen készített kókuszgolyók és muffinok a legfinomabbak.

A TV Paprika május 10-én 10:00-tól sugárzott adásában Jakupcsek Gabriella és Havas Dóra nemcsak ínycsiklandó fogásokat készítenek, hanem beszélgetnek is arról, hogy a főzés nem a tökéletességről, hanem szenvedélyről, nyitottságról és gondoskodásról is szól. A műsor ismétlése május 11-én lesz látható a TV Paprika csatornán.

Címkék