Több újítást is eszközölnek a Facebook Messengerben: többek között szabadon küldhető nagyobb fájlokkal, albumokkal és QR-kódokkal is kecsegtet a Meta. Emellett a rossz minőségű képek miatt sem kell többé aggódni.

Sokan örülhetnek az üzenetküldő alkalmazás legújabb fejlesztéseinek, ugyanis az újítások régóta várt hiányosságokat pótolnak: mostantól lehetőség van jó minőségű, HD fotók küldésére, így nem kell többé elviselni, hogy a képek megosztásával a minőség romlása is garantált. Az újdonság eléréséhez nem kell mást tenni, mint a képek kiválasztásakor rányomni a galéria felett megjelenő „HD” szimbólumra – közölte a Tech2.

Bár az üzenetküldő alkalmazások kiskirálya, a WhatsApp már egy ideje támogatja ezt a lehetőséget, most a Meta másik csevegő programja is megkapta az említett funkciót. Ezenfelül egy másik képekkel kapcsolatos újítás is felkerül a Messenger palettájára: lehetővé válik a megosztott albumok létrehozása is, melyeket egy adott csoportnak lehet elküldeni. Ráadásul ezek átnevezhetőek és utólag bővíthetőek. A funkciót az adott csoport megosztott média menüjében lehet megtalálni. Az opció a következő hetekben érkezik.

A profilok ezentúl kétdimenziós vonalkódban is megjeleníthetőek lesznek, ugyanis mindenki számára készül egy egyedi QR kód és link. Ezáltal a messengeres beszélgetőpartnereket QR kód segítségével is fel lehet venni. Emellett nem kevésbé hasznos frissítés, hogy a megosztható fájlok méretbeli korlátja is emelkedett, mostantól akár 100 MB-os Word, PDF, Excel vagy ZIP fájl is küldhető az alkalmazás segítségével.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Borítókép: NurPhoto / Getty Images)

Címkék