A 96. Oscar díjátadó az idei évben is a Disney+ streamingen követhető élőben, magyar idő szerint március 10-én, 23:30-tól.

A 96. Oscar-gálát idén újra a Disney+ közvetíti élőben. A vörös szőnyeges bevonulás itthoni idő szerint március 10-én, 23:30-kor kezdődik, a díjátadó pedig kereken éjfélkor indul. A gála műsorvezetője negyedik alkalommal Jimmy Kimmel, Emmy-díjas talkshow műsorvezető és producer lesz

Az idén a legjobb férfi főszereplő díjáért többek között Bradley Cooper és Cillian Murphy indulnak harcba. A legjobb női főszereplő elismerésére pedig Anette Benning és Emma Stone is esélyesek. Azonban ebben az évben sem marad el az izgalom, a pattogatott kukoricát a legjobb film kategóriájának kihirdetésére kell időzíteni: a Barbie és az Oppenheimer már ikonikussá vált párosa mellé ugyanis a díj-várományosa lehet még, Martin Scorsese Megfojtott virágok című alkotása és a Maestro is, emellett a Szegény párák is a jelöltek között van.

A Szegény párák című alkotásnak nem mellesleg magyar vonatkozása is van, ugyanis Mihalek Zsuzsa berendezőként dolgozott a filmben, amiért jelölték a legjobb production design kategóriában. A legjobb rendező díjra mások között Martin Scorsese, Christopher Nolan és Jonathan Glazer is esélyes.

A 96. Oscar-díj jelöltjeinek teljes listája itt érhető el.

(Borítókép:  Frazer Harrison /Getty Images)

Címkék