Az Indamedia kiadóvállalat és az Economx gazdasági hírportál közös konferenciát szervezett május 30-án, mely most képeken is megtekinthető.

Növekedés és Egyensúly – ezzel a címmel rendezték meg május 30-án az Indamedia kiadóvállalat és az Economx gazdasági hírportál közös konferenciáját, a Macronomx Meetup-ot. A Müpában zajló egész napos eseményen az üzleti élet igazi szakértői többek között olyan kérdésekre keresték a választ, mint: sikerül-e Magyarországnak kilábalni az egymást érő sorozatos válságokból úgy, hogy közben a költségvetési kiadásokat is féken tartsa?

Az Indamedia és az Economx konferenciáján, – melyet dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter nyitott meg – többek között Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója adott prognózisokkal, előremutató stratégiákkal átfogó képet a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről, illetve jövőbeni kilátásairól.

Az esemény kezdeteként Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter Növekedés és egyensúly - Nem csak Budapestből áll az ország! címmel adott elő az érdeklődőknek. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pedig Növekedés és egyensúly – beruházások és fogyasztás? témakörben beszélt.

Az egyszemélyes előadások mellett kerekasztal-beszélgetésekkel is találkozhattak a résztvevők.

Mit látnak a szakértők? Növekedést vagy egyensúlyt? címmel Pogátsa Zoltán, közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője, Pásztor Szabolcs, kutatási igazgató, Isépy Tamás, makrogazdasági üzletágvezető és Kónya István, a Corvinus Doktori Iskolák vezetője vitáztak. Pogátsa Zoltán emellett a monetáris politikában rejlő lehetőségekről és az ezzel kapcsolatos mozgástérről is beszélgetett Benk Szilárddal, a Közgazdasági Intézet helyettes vezetőjével.

A konferencián többek között előadott még az MBH Bank vezérigazgató-helyettese, Szabó Levente vállalatfinanszírozás, mint a növekedés motorja témakörben, valamint Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke is felszólalt. A szakember előadásában arról értekezett, hogy a jegybank hogyan segítheti a válságból való kilábalást. Versenyképességről és beruházásélénkítésről pedig Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök-vezérigazgatója adott elő.

A Macronomx Meetup konferenciáról készült galéria a képre kattintva megtekinthető:

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb cikkekről, vagy szívesen hozzászólna a posztokhoz, akkor kövesse a MediaFuture Facebook és LinkedIn oldalát is.

(Forrás: Inda Events)

Címkék