Szüreti pincemáj, borászok pecsenyéje vagy sarang – az epizódokból többek között e kifejezések jelentésére is fény derül. Emellett cserépkályha-építés, parasztház-felújtás, tehénfejés, házi sajtkészítés, azaz hamísítatlan, magyar vidéki idill jelenik meg az Élet, érzés, Kalaznó című műsorban a Spektrum Home-on.
A februári zord időjárásból és a városi nyüzsgésből menekülni vágyók az új epizódoknak köszönhetően egy századfordulós novella vidéki idilljében érezhetik magukat – ígéri sajtóközleményében az AMC Networks.
Az Élet, érzés, Kalaznó legújabb évadának középpontjában továbbra is Norbi Tolna vármegyei parasztházának felújítása áll.
Az építkezés során – az előző két évadhoz hasonlóan – Norbi és Márk most is kiemelt figyelmet fordít a meglévő, értékes alapanyagok újrafelhasználására: az évek óta gyűjtött bontott padlót és csempét használják fel a fürdőszoba és a cserépkályha kialakításához, de Norbi fűszerkertjét is a természettel legnagyobb harmóniában építik ki.
A mindössze párszáz fős község csodálatos helyszínt biztosít a vidéki élet békés oldalának bemutatására. A két műsorvezető szüreteléssel, musttal, saját készítésű borral, házi sajtkészítéssel és tehénfejéssel idézi meg a falusi élet egykor általános voltát, mely ma már egyre több ember számára ismeretlen világ. Ennek megfelelően a nézők a harmadik évadban többet tudhatnak meg a ló-és tehéntartásról, de az is kiderül, mi a szüreti pincemáj, a borászok pecsenyéje vagy a sarang.
Az öt epizód egyszerre nyújt menedéket a felgyorsult világ zajától és tartalmaz hasznos információkat a ház körüli munkákról. Az Élet, érzés, Kalaznó február 15-től hétvégén 21:00 órától látható, ismétlés hétvégén 8:00-kor és 16:00-kor.